VIDEO: IIF 2021: Conferinta "Insurance in the DIGITAL World" - Principalele declaratii!

Avatar autor XPRIMM
Autor
Redactia
Avatar
Redactia
Editor
Data articol
25.02.2021
Editia 2021 a Conferintei Insurance in the DIGITAL World a reunit, intr-un format online, peste 160 de profesionisti internationali din industria asigurarilor, acestia reprezentand 110 companii din 29 de tari, pentru a discuta despre evolutiile, dar si posibilele capcane ale digitalizarii.
PROMO
Evenimentul este transmis online pe platforma ZOOM si pe canalul YouTube XPRIMM.

VIDEO:Astfel, IIF2021 Conferinta "Insurance in the DIGITAL World", organizata joi, 25 februarie, sub titlul "DIGITALIZATION between ups and .... Traps", a inclus 3 parti de discutii. Principalele subiecte dezbatute au fost:
  • Viziuni ale viitorului: furnizori de servicii digitale si de afaceri
  • Cum sa fie integrate cu succes nevoile afacerii in solutii digitale pentru industria asigurarilor
Printre vorbitori se numara:
  • Jason LAU, Partner, Corporate Entrepreneurship, CORE Strateji
  • Gerke WITTEVEEN, Vicepresedinte UNSAR si CEO ad-interim NN
  • Madalin ROSU, President BAAR
  • Berk BACAKOGLU, Chief Information Officer (CIO), SBM - Insurance Information and Monitoring Center, Turkey
  • Desislav DANOV, Fintechguardian; Founder of InsurtechBalkans Hub, Bulgaria
  • Tanja BLATNIK, Digitalization expert, Slovenia
Gerke WITTEVEEN, Vicepresedinte UNSAR si CEO ad-interim NN, a punctat: "Digitalizarea este prezenta de multi ani, nu este ceva nou. In opinia mea, exista cateva motive pentru care 2021 va fi anul digital. Vedem ca tehnologiile se dezvolta in termeni de AI, de blockchain, iar aceste tehnologii devin mai ieftine pe masura ce se consolideaza si dobandim mai multa experienta cu ele. Un alt motiv este reprezentat de mediile de reglementare foarte clare. In domeniul asigurarilor, de asemenea, reglementarile trebuie sa se adapteze la aceasta noua realitate a interactiunilor digitale, iar reglementarile nu sunt intotdeauna pregatite pentru acest lucru. In ceea ce priveste COVID, digitalizarea devine o necessitate, atat pentru consumator, cat si pentru companie. Consumatorul este pregatit sa imbratiseze digitalizarea. In domeniul asigurarilor, inca incercam sa descifram care sunt lucrurile pe care consumatorii le cauta cu adevarat."

Potrivit lui Gerke WITTEVEEN, pandemia a crescut interesul pentru asigurari. Un studiu UNSAR - IRES arata ca 31% dintre romani sunt acum mai interesati de asigurarea locuintei (obligatorie si facultativa), 28% sunt mai interesati de produsele de asigurare voluntare de sanatate, iar o cincime (20%) au o deschidere mai mare fata de solutii de protectie financiara care acopera somajul (de viata).

"Digitalizarea in Romania nu se refera doar la tehnologie si furnizarea de solutii potrivite consumatorilor, ci este vorba si despre intelegerea consumatorului asupra asigurarii. Din nou, COVID-19 a avut un impact pozitiv, facandu-i pe oameni sa fie mai constienti", a mai spus acesta.

Madalin ROSU, Presedinte, BAAR, a intervenit la randul sau, vorbind despre schimbarile aduse de pandemie si digitalizare: "Inca experimentam, intr-un fel, aceasta solutie hibrida intre fizic si digital. Ma refer la partea de servicii, deoarece in achizitii am facut multi pasi. Exista o multime de solutii pentru a emite o polita electronica. Cea mai importanta parte este cea referitoare la managementul daunelor, iar pandemia ne-a aratat ca trebuie sa schimbam procesele intr-un timp foarte scurt. De asemenea, ne-a oferit si o perspectiva a costurilor pe care le aveam in variantele clasice, formale, care, pentru companiile de asigurari, ar putea fi un moment de reflectie asupra modului de optimizare a acestui cost si, de asemenea, a proceselor, facand ca experienta oferita clientilor sa fie mult mai lina decat in trecut. Din punctul meu de vedere, fiecare zi este un exemplu despre cum sa ne adaptam, astfel incat sa fim mai rapizi in serviciile pe care i le promitem clientului de la inceput." 

"In ceea ce priveste industria de asigurari auto, a existat o schimbare extraordinara, iar aceasta schimbare nu se va opri aici. Cu siguranta, vom vedea o multime de miscari ale unor jucatori diferiti in directii diferite, dar trebuie sa punem accentul pe a servi cat mai repede clientul, daca vom reusi, ca industrie, sa simplificam procedurile. A fi rapid inseamna sa rezolvi doua lucruri: sa ai o gestionare mai buna a costului daunei si, de asemenea, a costului operational pentru compania de asigurari, oferind clientului o experienta mai buna si un raspuns mai rapid. Inca invatam, dar adoptam solutii mult mai bune si mult mai rapide", a mai afirmat Madalin ROSU.

Jason LAU, Partner, Corporate Entrepreneurship, CORE Strateji, a declarat: "Din perspectiva transformarii digitale, COVID-19 a avut un efect pozitiv: a accelerat transformarea digitala, in medie, cu 6 ani la nivel global".

"COVID-19 a schimbat comportamentul de mobilitate: 72% dintre soferi isi folosesc vehiculul mai putin decat in perioada pre-COVID sau nu-l mai folosesc deloc si aceasta tendinta continua, intrucat 35% dintre respondenti si-au propus sa faca anumite modificari in ceea ce priveste proprietatea/folosirea masinii lor, in 2021, iar 37% dintre respondenti ar alege sa lucreze de acasa, in 2021. In Turcia, o serie de companii au anuntat deja ca au fost fortate sa ramana acasa", a mai spus Jason LAU.

Agenda completa a conferintei este disponibila aici.

Mai multe declaratii din cadrul conferintei puteti citi pe www.xprimm.com.

De asemenea, pentru a urmari toate dezbaterile si interviurile, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM!

Video