VIDEO: Paul MITROI, despre o viata in asigurari si dincolo de ele: Sa nu regreti nimic din ceea ce faci

Avatar autor XPRIMM
Autor
Bianca CIOCOTISAN
Avatar
Bianca CIOCOTISAN
Redactor
Data articol
09.09.2020
"Daca ai luat-o pe un drum, mergi pana unde se poate, sa ai curajul sa renunti, iar cand te uiti in urma sa nu iti fie rusine de ce ai facut. Daca esti un om onest, cred ca asta este ceea ce conteaza cel mai mult" este sfatul pe care Paul MITROI, membru directorat GARANTA Asigurari, i l-ar oferi variantei lui mai tanara, in varsta de 18 ani. Despre pasiunile sale, familie, amintiri si asigurari ne-a povestit domnul MITROI in emisiunea Despre Oameni by XPRIMM.
PROMO
"Sa nu regreti nimic din ceea ce faci pentru ca regretele te trag intotdeauna inapoi. Alegerile sunt la momentul acela, cu mintea de atunci, cu experienta si oamenii aceia intr-o anumita conjunctura. Daca te acuzi dupa niste ani ca intr-un anumit moment ai luat-o la dreapta si nu la stanga, astea sunt judecati post-eveniment. Daca ai luat-o pe un drum, sa faci tot ceea ce depinde de tine astfel incat sa faci cel mai bine pentru ca cei care nu fac lucrurile asa cum trebuie nu isi bat joc de ceilalti, ci de ei insusi. Irosesc timpul, care nu are cum sa se mai intoarca", a spus Paul MITROI.

Isi aminteste cu drag de momentele in care a venit la Bucuresti pentru a se inscrie la facultatea de Economie si recunoaste ca aerul interbelic al orasului l-a facut sa se indragosteasca de el. In primele saptamani de studentie si-a facut un abonament RATB valabil pe toate liniile si s-a pus sa "exploreze" Bucurestiul.

"Am impresia ca am convietuit cu Caragiale care iubea bucurestenii. In acelasi timp mi se pare foarte important sa-ti cunosti orasul care te adopta, sau il adopti tu. In studentie mi-am luat abonamentul general si am facut aproape toate cursele RATB-ului dintr-un capat in celalalt. Citeam inclusiv numele statiilor, astfel ca si la ora actuala cunosc Bucurestiul cel putin din acest punct de vedere. S-au facut intre timp multe modificari in oras, insa reperele au ramas", a completat oficialul GARANTA.

Va mai amintiti cum ati castigat primii bani?

"Cand eram in clasa a IX-a spre a X-a, m-am angajat la Serele de la Arad. Am imprumutat bicicleta de la un fost coleg de-al meu, Andi, faceam 6 km de unde locuiam, iar la ora 6 trebuia sa fiu la schimb si lucram pana la ora 17:00. In anul urmator, in vacanta dintre clasele a X-a si a XI-a am lucrat la irigatii, tot asa cu bicileta mergeam cu bicicleta 9 km si lucram in schimburi pentru ca uneori trebuie sa ne ducem noaptea sa schimbam tevile pentru irigatii. Cand am implinit varsta de 18 ani, cadoul pe care l-am primit de la ai mei a fost aprobarea ca din banii pe care i-am castigat lucrand la baza de aprovizionare tehnico-materiala a Uzinei de la Arad sa imi cumpar un bilet la mare", a raspuns Paul MITROI.

Interviul complet despre etapele profesionale parcurse de domnul MITROI, hobby-uri si lectii de viata poate fi vizionat pe canalul nostru de YouTube xprimm.Daca nu v-ati abonat insa la canalul nostru va invitam sa o faceti, sa dati click si pe clopotel, astfel incat sa fiti notificati de fiecare data cand postam ceva nu.

Video