Romania

VIDEO: Cerasela CHIRIAC: Cel mai important activ sunt oamenii
A debutat in asigurari in anul 1993. Conduce o companie de brokeraj din Top 10, este o sotie devotata, o mama iubitoare, un om ambitios si muncitor. Despre toate aceste laturi ale personalitatii sale, despre traiectoria profesionala, dar si despre cum se pune piatra de temelie a unui business de succes, ne-a povestit Cerasela CHIRIAC, Owner INTER Broker, in editia pilot a emisiunii "Despre Oameni by xprimm".

"Cel mai mare activ al nostru sunt oamenii. Tinand aproape cu totii, muncind in aceeasi directie, fiind focalizati pe rezultate, avand putere de concentrare si miscandu-ne impreuna, putem sa realizam lucrurile asa cum ni le dorim", a precizat Cerasela CHIRIAC.

Cel mai greu moment din cariera ei spune ca a fost acum 10 ani, cand a suferit o pierdere in business pe termen lung.

"A fost un soc din care mi-am spus ca am doar doua variante. Fie renunt, fie merg mai departe. Am crezut foarte mult ca tine de mine sa transform frica de esec intr-o competenta. Ca depinde de mine sa cer ajutor, sa-mi fac un plan, sa-i implic pe cei apropiati. A fost momentul in care m-a ajutat foarte mult echipa, colegii, comunitatea", a completat Cerasela CHIRIAC.

Provine dintr-o familie cu trei copii, bunicul din partea tatalui fiind cantor la biserica din sat, si care spune ea ca "i L-a zidit pe bunul Dumnezeu in suflet", iar bunicul din partea mamei sondor, de la care a invatat ca a fii puternic nu este o optiune, ci o alegere.

"In viata mea a muncii, a fii puternic, a razbate si a reusi prin propria putere este un lucru firesc. Figurile bunicilor mei m-au ajutat si mi-au dat putere", a mai spus liderul brokerului oradean.

Ca orice tanar la inceput de drum, Cerasela CHRIAC si-a incercat norocul in mai multe domenii, insa sentimentul de "acasa" l-a regasit doar dupa ce a intrat in asigurari.

"Am inceput cariera cu o munca simpla, care nu m-a provocat foarte tare si unde doar manualitatea era importanta. Ulterior am trecut in domeniul pregatirii si sustinerii copiilor cu mai putine sanse la viata. Am ajuns si in comert pentru o scurta perioada de timp si, chiar inainte de a ajunge in asigurari, am raspuns provocarilor din domeniul bugetar", a mai precizat ea.

"In asigurari am intrat in 1993, in divizia asigurarilor de viata a celui mai mare broker de la acea vreme. Apoi a urmat, oarecum firesc, un broker de asigurari generale, iar in final am hotarat sa imi infiintez propria companie de brokeraj in asigurari. Am ales sa fac asta pentru ca mi-am dat seama de faptul ca pot mai mult, ca merit mai mult si intr-un timp mai scurt, iar pentru asta am nevoie de independenta. Am putut sa fac diferenta cu celelalte domenii, am realizat cu exactitate ce nu-mi place, iar aici m-am simtit ca acasa", a completat ea.

Spune despre sine ca este un om care isi propune zilnic sa fie cea mai buna versiune a ei si isi doreste sa fie prima optiune pe care cei apropiati ar alege-o intr-o situatie dificila.

"Mi-am dorit intotdeauna ca atunci cand ma uit in oglinda sa vad un om pe care sa ti-l doresti alaturi in orice situatie. Mi-am dorit sa fiu prima alegere pentru cei apropiati mie. Astfel as spune ca mi-am asumat sa fiu cea mai buna versiune a mea. As mai spune ca sunt in acelasi timp mama, sotie, colega, un om iubitor de oameni si cu credinta in dumnezeu", spune Cerasela CHIRIAC.

Cum este sa fii o femeie de afaceri intr-o lume inca dominata de figuri masculine?

"Cred ca a fii femeie, in orice domeniu, presupune a-ti dovedi tie si celorlalti cat de capabila poti sa fii sau sa fii chiar mai capabila decat colegii tai barbati. In cazul meu, eu inca imi doresc zilnic, mie, faptul ca azi am pus cea mai buna intrebare, am luat cea mai buna decizie si faptul ca am fost cel putin la acelasi nivel ca ieri, daca nu unul mai bun. Tinta mea este sa fiu in fiecare zi o versiune mai buna a zilei de ieri. Nu-mi iese mereu, dar imi doresc mereu asta", mentioneaza liderul oradean.

Emisiunea "Despre Oameni by xprimm" a debutat cu editia pilot de la Oradea, primul invitat fiind Cerasela CHIRIAC, Owner INTER Broker. Noua productie a grupului xprimm isi propune sa aduca in atentia publicului si a celor din piata de profil povestile de viata ale unor oameni de succes din asigurari.


Share |


Editor: Bianca CIOCOTISAN | Publicat pe 12.09.2019

Cele mai recente stiri:
» Noile tarife de referinta pentru politele RCA, in functie de varsta soferilor si masini! Modificarile sunt generate de daunalitate
» Despagubirile achitate pe segmentul asigurarilor de locuinte au crescut cu 47% in 2019
» Cat au castigat angajatii din asigurari si pensii private in luna februarie?
» Campania de rebranding a ASIROM VIG, premiata international
» Numarul dosarelor de dauna RCA a crescut in T4 2019. Durata medie de plata a fost de peste 16 zile
» Care este asiguratorul cu cei mai multi abonati pe YouTube?
» ARTS avetizeaza: In timpul situatiilor de criza este posibila cresterea criminalitatii, inclusiv a furturilor din locuinta
» Impactul suspendarii politelor RCA pentru industria de asigurari
» Decontarea directa: Cati asigurati RCA au cumparat aceasta clauza in 2019?
» Insurance Europe sustine declaratia GFIA privind raspunsul asiguratorilor in fata COVID-19


Create AccountLog In Your Account