Romania

VIDEO: Life is Hard vizeaza o crestere de 50% pe linia de asigurari in 2020, generata preponderent de serviciile de digitalizareLife can be hard
daca nu tii pasul cu tehnologia intr-o lume in care digitalizarea nu mai este o optiune, ci o normalitate. Despre piata de asigurari s-a spus de multe ori ca are o forma de rezistenta la schimbare care o face sa ramana cu un pas in urma cand vine vorba de utilizarea noilor tehnologii. Digitalizarea in piata romaneasca de asigurari a inceput in 2010, odata cu inceperea emiterii de polite online. In acest moment, sunt peste 120 de produse de asigurare care se vand exclusive online. La acest capitol stam mai bine decat alte state europene, ne-a explicat Erik BARNA, CEO, Life is Hard, in interviul acordat pentru XPRIMM TV.

"Nu la fel de buna este situatia cand vorbim despre transformare digitala, pentru ca aceasta nu inseamna doar a transpune din offline in online actualele modele de business fara a le optimiza. Din pacate, multe companii asta fac, fara sa inteleaga ca asta nu aduce valoare adaugata clientului final", a declarant acesta.

Life is Hard vrea sa aduca in piata o serie de tehnologii care au la baza analize predictive - plecand de la date istorice, se genereaza algoritmi care pot face predictii referitoare la diverse aspecte ale comportamentului clientului, toate acestea usurandu-i mult munca omului de vanzari din asigurari.

"Suntem parteneri tehnologici ai pietei de asigurari de peste 15 ani si venim cu o experienta importanta in elaborarea de strategie pe acest segment. Dincolo de ceea ce toata lumea stie ca este 24Broker, oferim solutii de RPA (n.r. Robotic Process Automation), care ajuta foarte mult la optimizarea proceselor in contextul unui deficit de forta de munca profesionalizata in sectorul de asigurari. De asemenea, proiectul bazat pe AI (n.r. Artificial Intelligence) pe care il derulam va ajuta foarte mult in servisarea clientului, dar si in cea de analiza care implica volum de date foarte mare. Avantajul nostru competitiv major este ca putem livra produse si solutii digitale intre 8-10 zile, fata de competitorii nostri care le livreaza intre 30-60 de zile", declara CEOul Life is Hard.

Compania a crescut anul trecut cu 36% pe zona de asigurari, iar cresterea programata pentru 2020 este de minim 50% pe linia de asigurari, o crestere generata in mare parte de serviciile de digitalizare. Sunt vizate, de asemenea, si 2-3 achizitii din piata, nu neaparat din Romania.


Share |


Editor: Oana RADU | Publicat pe 26.02.2020

Cele mai recente stiri:
» EXCLUSIV: Topul brokerilor de asigurare dupa primul trimestru din 2020. MARSH devine lider
» VIDEO: Iancu GUDA, Presedintele AAFBR: Romania are nevoie urgent de o schema de garantare a creditului comercial
» FII CALM LA VOLAN! Descarca kit-ul, cere-ti pachetul de stickere!
» Asiguratorii au optat pentru mai multa protectie si au cedat in reasigurare circa 43% din subscrierile non-life in T1 2020
» VIDEO: Constatarea daunelor: Cat de prietenoase sunt interfetele digitale pentru consumator? Principalele declaratii!
» Cum au evoluat asigurarile de locuinte in primele trei luni din 2020?
» Studiu AEGON: 41% dintre parintii din Romania sunt ingrijorati din cauza contextului generat de coronavirus
» ASF: Noi aprobari in conducerea VERASIG Broker si BCR Pensii
» Constatarea daunelor: Cat de prietenoase sunt interfetele digitale pentru consumator?
» WATFORD isi va inceta subscrierile RCA de pe piata locala, incepand cu luna septembrie


Create AccountLog In Your Account