VIDEO: Rezultate bune pe timp de criza pentru MOLDCARGO in S1/2010

Data articol
11.08.2010
Societatea de asigurari MOLDCARGO a incheiat primul semestru al anului in curs cu subscrieri de 18,5 mil. MDL (1,1 mil. EUR), in crestere cu 1,6% comparativ cu perioada similara a anului precedent. Asigurarea de raspundere civila a detinatorilor carnetului TIR (MOLDCARGO este singurul emitent al acestei polite pe piata de profil) detine ponderea cea mai insemnata in portofoliul companiei - 39,6%, urmata de asigurarile agricole - 18,9%, CASCO - 16,9% si RCA - 14,7%.
PROMO


Comparativ cu primele sase luni ale anului precedent, asigurarile CASCO au inregistrat cea mai importanta scadere, de aproximativ 50%, consemnandu-se in schimb evolutii pozitive pe asigurarile de tip TIR, agricole si RCA.
"Desi am avut o scadere in 2009 pe asigurarile CASCO, acest fapt nu a afectat solvabilitatea si profitul companiei. Suntem in TOP 3 dupa profitul inregistrat la nivelul pietei", ne-a precizat Cristina DOLGHI, Director General, MOLDCARGO.

Cele mai importante daune achitate de companie s-au inregistrat pe segmentul CASCO, valoarea cumulata a trei despagubiri pe aceasta clasa ridicandu-se la 108 mii EUR. "Aceasta clasa a cunoscut o rata a daunei de peste 75% in anul precedent", a completat Cristina DOLGHI.

In perioada de referinta, persoanele juridice detineau ponderea cea mai importanta in total PBS, reprezentand 65%. De asemenea, structura de distributie a companiei include 157 de consultanti si agenti si 27 de brokeri. Volumul subscrierilor realizat prin intermediul acestora din urma a atins 33% din total subscrieri, fata de peste 45% in S1/2009."In acest an, o prioritate a companiei este extinderea in teritoriu in paralel cu cresterea ponderii persoanelor fizice in portofoliul companiei", precizeaza Cristina DOLGHI.

MOLDCARGO, cu o vechime de peste 10 ani pe piata locala de asigurari, are ca actionari majoritari Asociatia Internationala a Transportatorilor Auto (AITA) si companii care presteaza servicii de transport auto international si de expeditie. Capitalul social al companiei se ridica la 24 mil. MDL (1,4 mil. EUR).Video