VIDEO: Cum va fi 2018 pentru piata de asigurari si brokeraj? - Romania - Asigurari...

 Despre noi  Contact  Harta site      


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorEvenimenteXPRIMM.COMCampanii de InformareXPRIMM TVРусский
 Stiri 
 Companii de asigurare 
 Brokeri 
 Interviu 
 CNPF 
 Analize 
 Organizatii 
 Despre asigurari 

Romania

Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

VIDEO: Cum va fi 2018 pentru piata de asigurari si brokeraj?


Am inceput anul cu o Editie Speciala a emisiunii Ora de Risc, in cadrul careia reprezentantii Revistei PRIMM Asigurari&Pensii - Sergiu COSTACHE, Daniela GHETU si Vlad BOLDIJAR - au analizat tendintele anului 2018 pentru piata de asigurari si brokeraj si au facut bilantul anului 2017.

Intrebata cum a fost anul 2017 pentru piata externa de asigurari, Daniela GHETU - Director Editorial a precizat ca a fost un an marcat de schimbare si crede ca 2018 va ramane la fel. "De ce marcat de schimbare? Pentru ca economia globala se schimba mult, asaltul tehnologiei digitale face lucrurile sa avanseze intr-un ritm greu de stapanit si uneori greu de inteles pe anumite segmente de piata. Ca atare, si riscurile isi schimba structura si caracteristicile iar asiguratorii trebuie sa inteleaga aceste schimbari, daca s-ar putea, chiar sa le anticipeze si sa se pregateasca pentru ele", a spus ea.

"Pe de alta parte, a fost un an marcat de catastrofe naturale, care mai ales in a doua jumatate a anului au zguduit lumea si au supus industria de reasigurari la un test pe care, din fericire, l-a trecut bine, dar care a pus in evidenta si lipsa de acoperire in asigurare, mai ales pe segmentul locuintelor", a adaugat Daniela GHETU.

In acest context, Vlad BOLDIJAR - Redactor Sef a declarat ca cele mai recente date ale MUNICH Re arata ca 2017 a fost al doilea an ca dimensiune a pierderilor economice cauzate de catastrofele naturale, respectiv 330 miliarde de dolari, din care peste 40% au fost cuprinse in asigurare.

Tot in 2017 au mai fost multe schimbari legislative, unele in aplicare si altele urmeaza sa fie aplicate anul acesta. "Pentru a se pregati din aceasta perspectiva, asiguratorii a trebuit sa faca un efort importat logistic si financiar, in multe cazuri chiar de schimbare a culturii companiei - sa ne gandim numai ce va insemna aplicarea GDPR in ceea ce priveste comunicarea, stocarea si administrarea informatiilor legate de clienti. Este o schimbare majora si nu simpla de administrat", a explicat Daniela GHETU, care a adaugat ca 2017 a fost si un an in care toata lumea s-a luptat pentru mentinerea profitabilitatii.

In ceea ce priveste piata romaneasca de asigurari, Vlad BOLDIJAR a amintit ca piata a crescut si a totalizat 1,6 miliarde de euro in primele noua luni si are mari sanse sa depaseasca 2 miliarde de euro la final de an. Ies in evidenta cresterile cu doua cifre pe segmentele asigurarilor de viata si de sanatate - asta si pentru ca pornim de la o baza mica. In acelasi timp, segmentul RCA a marcat o scadere.

Care este principalul pericol pentru piata romaneasca de asigurari?

"Cred ca si in piata romaneasca, la fel ca si in cea europeana, dupa parearea mea, principalul pericol este acela de a "pierde un trend" pentru ca in prezent viteza de adaptare este esentiala pentru succes. Cine va intelege mentalitatea noilor generatii de clienti, cum sa opereze eficient in online si sa ofere servicii rapide si foarte usor accesibile, cine va gasi calea de a vedea schimbarile legislative si noile trenduri si sa identifice in ele o cale de crestere, de dezvoltare - acolo va fi succesul. Cine nu, va ramane in urma", este de parere Daniela GHETU.

La randul sau, Vlad BOLDIJAR precizeaza ca pericolul este dat si de provocarea mediului macro-economic, atat local, cat si la nivel global. O alta provocare este perioada de tranzitie catre digitalizare si automatizare, in adaptatrea catre noile nevoi ale clientului.

Totodata, oportunitatile se nasc din provocari.

"Eu cred ca a sosit timpul ca piata romaneasca sa iasa de sub "zodia RCA-ului" si a asigurarilor autor, care au sufocat orice fel de preocupare in ultimii ani, si sa isi gaseasca locul ei firesc in regiune, exploatand si alte posibilitati. Este adevarat ca in anii trecuti subiectul RCA a tinut intreaga piata incordata, dar sper ca momentul ala a trecut si ca fiecare jucator din piata, in acord cu politica grupului-mama, va incepe sa vina cu solutii noi", a declarat Daniela GHETU.

Reamintim ca analiza completa privind previziunile si tendintele asteptate pe piata asigurarilor in perioada urmatoare, precum si mai multe declaratii ale reprezentantilor principalelor companii de asigurari si brokeraj pot fi citite in Editia Speciala decembrie-ianuarie a Revistei PRIMM - Asigurari&Pensii. De asemenea, revista poate fi descarcata gratuit de AICI.Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 10.01.2018

Cele mai recente stiri:
» Cristian FUGACIU preia si coordonarea operatiunilor MARSH din Austria si Ungaria
» ASF a lansat o aplicatie online pentru identificarea clasei de Bonus-Malus
» Moartea comertului? Balcanizarea internetului? Criza alimentelor? Care sunt cele 10 IPOTEZE-SOC ale viitorului?
» CITY Insurance a achitat, in 2017, daune de peste 647 milioane lei
» PayU: Asigurari de 75.000 lei - cel mai scump cos online de cumparaturi in luna decembrie
» Ultimii trei ani au fost cei mai caldurosi din istorie
» Top 10 Riscuri Globale 2018: Riscurile de mediu domina topul preocuparilor specialistilor
» COLONNADE Insurance s-a lansat oficial pe piata din Romania
» Gheorghe GRAD: Uneori se vorbesc "doua limbi straine" in contractele de asigurare
» Au intrat in vigoare noile prevederi ale Legii privind apararea impotriva incendiilor


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva

Copyright 2018 (c) xprimm.md
powered by Media XPRIMM