VIG fuzioneaza doi asiguratori din Austria - Stiri externe - Asigurari - Totul despre asigurari...

 Despre noi  Contact  Harta site      


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorEvenimenteXPRIMM.COMCampanii de InformareXPRIMM TVРусский
 Stiri 
 Companii de asigurare 
 Brokeri 
 Interviu 
 CNPF 
 Analize 
 Organizatii 
 Despre asigurari 

Stiri externe

Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

VIG fuzioneaza doi asiguratori din Austria


Grupul Vienna Insurance Group (VIG) a anuntat ca va fuziona doua companii de asigurare din Austria. Este vorba despre Wiener Staedtische care va fuziona prin absorbtie cu Sparkassen Versicherung (s Versicherung).

Operatiunea urmeaza a se derula pe parcursul anului 2018, sub rezerva aprobarilor necesare din partea consiilor de administratie ale celor doi asiguratori, respectiv ale autoritatilor din domeniu.

"Fuziunea are in vedere consolidarea distributiei de produse de asigurare prin intermediul institutiilor bancare", au anuntat oficialii grupului austriac. Totodata, aceasta operatiune "va face din Wiener Staedtische cel mai mare asigurator de viata din Austria".

s Versicherung este companie membra a Vienna Insurance Group de aproape zece ani cand a fost preluata de Wiener Staedtische. Potrivit lui Elisabeth STADLER, CEO al Vienna Insurance Group (VIG), scopul acestei fuziuni este acela de combina forta celor doua societati in vedere dezvoltarii distributiei produselor de asigurare prin intermediul bancilor: "Wiener Staedtische are o experienta indelungata ca asigurator compozit, in vreme ce s Versicherung este unul dintre pionierii distributiei prin intermediul bancilor".

Astfel, reprezenantii VIG puncteaza asupra faptului ca aceasta reorganizare va aduce numeroas beneficii clientilor Erste Bank si Sparkassen, carora li se va oferi o gama mult mai larga de produse si servicii de asigurare. "Obiectivul nostru principal este acela de a colabora cu partenerii nostri de la Erste Bank si Sparkassen, pentru a putea beneficia de oportunitatile majore oferite de distributia produselor de asiguare prin intermediul bancilor", a explicat Robert LASSHOFER, Directorul General al Wiener Staedtische.

Potrivit lui LASSHOFER, "brandul s Versicherung" nu va disparea de pe piata, solutiile de asigurare care urmeaza a fi comercializate prin intermediul celor doua institutii bancare urmand a purta in continuare aceasta denumire: "Cei mai bine de 30 de ani de parteneriat de succes cu Erste Bank si Sparkassen au pus "marca s Versicherung" intr-o pozitie puternica in piata (...)".

Fuziunea dintre Wiener Staedtische si s Versicherung va crea cel mai mare asigurator de viata din Austria. Potrivit reprezentantilor VIG, pe aceasta linie de business, cele doua sociatati au generat, cumulat, la nivelul primului semestru al anului 2017, un volum de PBS de 707 milioane euro, echivalentul unei cote de piata de 24%.

In acelasi timp, cota de piata agregata a celor trei companii VIG la nivelul Austriei se situeaza la circa 24% la finalul lunii iunie 2017 (asigurari de viata, de sanatate si asigurari generale, insumate), grupul VIG, fiind din punctul de vedere al volumului de prime brute susbcrise, cel mai mare asigurator din Austria.

Astfel, cei trei asiguratori VIG care opereaza pe piata din Austria, au raportat pentru primul semestru al anului curent un volum total de prime brute subscrise de circa 2,16 miliarde euro, echivalentul a 44% din totalul susbcrierilor raportate la nivel de grup (4,97 miliarde euro).

Contributia Wiener Staedtische a fost de 1,33 miliarde euro (cota de piata de 14,4%), s Versicherung - 381 milioane euro, restul pana la 2,16 miliarde euro fiind reprezentata de contributia Donau Versicherung - companie care aniverseaza in acest an 150 de ani de existenta.

Austriecii de la VIG sunt prezenti pe piata din Romania prin intermediul ASIROM (companie compozita), OMNIASIG (asigurator non-life) si BCR Asigurari de Viata. La finalul lunii iunie a.c., valoarea agregata a PBS generata de cei trei asiguratori a fost de 258,5 milioane euro. Totodata, profitul net a fost de 5,8 milioane euro, in vreme ce rata combinata a fost de 99,3%.


Share |


Editor: Vlad BOLDIJAR | Publicat pe 14.11.2017

Cele mai recente stiri:
» Lloyd's estimeaza pentru anul viitor o crestere de 20% a afacerilor in MENA
» Turcia: Gradul de acoperire al TARSIM se ridica la 20%
» VIENNA Insurance Group: Angajator de top in Austria
» Turcia: Accidentele rutiere au provocat 21 mii de victime in ultimii patru ani
» UBER a recunoscut musamalizarea unui atac cibernetic din 2016, in urma caruia datele a peste 57 de milioane de utilizatori din intreaga lume au fost furate
» Pierdere de 100 de miliarde de lire sterline pentru economia Marii Britanii, deoarece companiile nu se adapteaza la noile tehnologii
» Moscova gazduieste a XVI-a editie a November Business Meetings of Reinsurers
» AXA, ALLIANZ si GENERALI sunt cei mai mari asiguratori europeni in anul 2016
» Slovenii de la TRIGLAV au raportat un profit net de 52 milioane euro la finalul lunii septembrie
» EUROINS Insurance Group se extinde pe piata din Rusia


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:



Arhiva





Copyright 2017 (c) xprimm.md
powered by Media XPRIMM