Stiri externe

VIG fuzioneaza doi asiguratori din Austria


Grupul Vienna Insurance Group (VIG) a anuntat ca va fuziona doua companii de asigurare din Austria. Este vorba despre Wiener Staedtische care va fuziona prin absorbtie cu Sparkassen Versicherung (s Versicherung).

Operatiunea urmeaza a se derula pe parcursul anului 2018, sub rezerva aprobarilor necesare din partea consiilor de administratie ale celor doi asiguratori, respectiv ale autoritatilor din domeniu.

"Fuziunea are in vedere consolidarea distributiei de produse de asigurare prin intermediul institutiilor bancare", au anuntat oficialii grupului austriac. Totodata, aceasta operatiune "va face din Wiener Staedtische cel mai mare asigurator de viata din Austria".

s Versicherung este companie membra a Vienna Insurance Group de aproape zece ani cand a fost preluata de Wiener Staedtische. Potrivit lui Elisabeth STADLER, CEO al Vienna Insurance Group (VIG), scopul acestei fuziuni este acela de combina forta celor doua societati in vedere dezvoltarii distributiei produselor de asigurare prin intermediul bancilor: "Wiener Staedtische are o experienta indelungata ca asigurator compozit, in vreme ce s Versicherung este unul dintre pionierii distributiei prin intermediul bancilor".

Astfel, reprezenantii VIG puncteaza asupra faptului ca aceasta reorganizare va aduce numeroas beneficii clientilor Erste Bank si Sparkassen, carora li se va oferi o gama mult mai larga de produse si servicii de asigurare. "Obiectivul nostru principal este acela de a colabora cu partenerii nostri de la Erste Bank si Sparkassen, pentru a putea beneficia de oportunitatile majore oferite de distributia produselor de asiguare prin intermediul bancilor", a explicat Robert LASSHOFER, Directorul General al Wiener Staedtische.

Potrivit lui LASSHOFER, "brandul s Versicherung" nu va disparea de pe piata, solutiile de asigurare care urmeaza a fi comercializate prin intermediul celor doua institutii bancare urmand a purta in continuare aceasta denumire: "Cei mai bine de 30 de ani de parteneriat de succes cu Erste Bank si Sparkassen au pus "marca s Versicherung" intr-o pozitie puternica in piata (...)".

Fuziunea dintre Wiener Staedtische si s Versicherung va crea cel mai mare asigurator de viata din Austria. Potrivit reprezentantilor VIG, pe aceasta linie de business, cele doua sociatati au generat, cumulat, la nivelul primului semestru al anului 2017, un volum de PBS de 707 milioane euro, echivalentul unei cote de piata de 24%.

In acelasi timp, cota de piata agregata a celor trei companii VIG la nivelul Austriei se situeaza la circa 24% la finalul lunii iunie 2017 (asigurari de viata, de sanatate si asigurari generale, insumate), grupul VIG, fiind din punctul de vedere al volumului de prime brute susbcrise, cel mai mare asigurator din Austria.

Astfel, cei trei asiguratori VIG care opereaza pe piata din Austria, au raportat pentru primul semestru al anului curent un volum total de prime brute subscrise de circa 2,16 miliarde euro, echivalentul a 44% din totalul susbcrierilor raportate la nivel de grup (4,97 miliarde euro).

Contributia Wiener Staedtische a fost de 1,33 miliarde euro (cota de piata de 14,4%), s Versicherung - 381 milioane euro, restul pana la 2,16 miliarde euro fiind reprezentata de contributia Donau Versicherung - companie care aniverseaza in acest an 150 de ani de existenta.

Austriecii de la VIG sunt prezenti pe piata din Romania prin intermediul ASIROM (companie compozita), OMNIASIG (asigurator non-life) si BCR Asigurari de Viata. La finalul lunii iunie a.c., valoarea agregata a PBS generata de cei trei asiguratori a fost de 258,5 milioane euro. Totodata, profitul net a fost de 5,8 milioane euro, in vreme ce rata combinata a fost de 99,3%.


Share |


Editor: Vlad BOLDIJAR | Publicat pe 14.11.2017

Cele mai recente stiri:
» AIR: Pierderile provocate industriei de uraganul Michael, estimate la 6-8 miliarde de dolari
» David LEVENSON, noul Presedinte si CEO al LIMRA si LOMA, incepand cu 1 ianuarie 2019
» ONU: Pagubele provocate de dezastrele naturale din ultimele doua decenii au depasit pragul de 2,25 miliarde de dolari
» Facebook: 30 milioane de utilizatori, afectati dupa cel mai recent atac cibernetic. Datele personale, accesate in 29 milioane de cazuri
» AON: Septembrie, cea mai costisitoare luna a anului pentru industria de asigurari, urmare a dezastrelor naturale inregistrate
» Marea Britanie: Nu Brexit este principala amenintare la siguranta financiara a populatiei, ci lipsa unor investitii financiare pe termen lung
» Studiu: Reducerile asociate asigurarilor de viata pot motiva un comportament sanatos
» Industria de re/asigurari, incurajata sa se concentreze pe riscul de terorism
» GENERALI a lansat o noua functionalitate pentru asigurari cibernetice si o subsidiara pe segmentul de securitate informatica
» Google+, inchisa dupa ce datele a 500.000 de utilizatori au fost expuse unui eventual atac cibernetic


Create AccountLog In Your Account