Vanzarea entitatilor asiguratorului olandez AEGON catre VIG, blocata in Ungaria

Avatar autor XPRIMM
Autor
Cristian SUCA
Avatar
Cristian SUCA
Editor
Data articol
08.04.2021
Autoritatile de reglementare din Ungaria au refuzat sa aprobe vanzarea operatiunilor AEGON din Europa Centrala si de Est catre Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG), tranzactie care fusese anuntata in noiembrie 2020, cu mentiunea ca asteapta aprobarile autoritatilor de reglementare, informeaza Reinsurance News.
PROMO
In cadrul unei tranzactii cu o valoare estimata la 830 de milioane de euro, VIG era de acord sa cumpere business-urile AEGON din Ungaria, Polonia, Romania si Turcia, tranzactie care presupune companii de asigurari, societati de administrare a fondurilor de pensii private si companii de servicii.

Cu toate acestea, Vienna Insurance Group a primit, recent, un decret din partea Ministerului de Interne al Ungariei, prin care se preciza ca intentia de achizitie de catre un investitor strain a entitatilor AEGON din Ungaria este refuzata.

"VIENNA INSURANCE GROUP AG Wiener Versicherung Gruppe a primit, marti dupa-amiaza, un decret prin care Ministerul de Interne al Ungariei anunta ca este refuzata intentia de achizitie de catre un investitor strain a companiilor AEGON din Ungaria. Ca parte a procesului de aprobare, Vienna Insurance Group a purtat discutii constructive cu Ministerul Finantelor din Ungaria, entitatea responsabila, din ianuarie 2021. Decretul este in contradictie cu modul in care s-au desfasurat discutiile pana acum. Vienna Insurance Group se asteapta ca aceasta problema sa fie rezolvata pozitiv in viitorul apropiat", noteaza VIG, pe site-ul grupului.

La randul sau, AEGON a precizat, pe site-ul oficial, ca va continua sa colaboreze cu VIG pentru a finaliza aceasta tranzactie.

Detalii despre acordul VIG - AEGON cu privire la achizitionarea entitatilor din Ungaria, Polonia, Romania si Turcia, AICI.

Video