Veronica MALCOCI este noul Director General al GRAWE CARAT Asigurari

Avatar autor XPRIMM
Autor
Vlad BOLDIJAR
Avatar
Vlad BOLDIJAR
Editor
Data articol
23.02.2011
GRAWE CARAT Asigurari, a treia companie din piata de asigurari din Republica Moldova, are un nou Director General, in persoana Veronicai MALCOCI.
PROMO


Veronica MALCOCI a preluat aceasta functie de la Peter KASYK, care a condus compania vreme de 7 ani, inca de la intrarea pe piata asigurarilor din Republica Moldova a Grupului GRAWE. Comitetul de conducere al GRAWE CARAT Asigurari este completat de Paul SWOBODA, Director General Adjunct, si Eva TUSINI (Membru al Comitetului de conducere).

"Obiectivele pentru 2011 ale GRAWE CARAT Asigurari sunt dezvoltarea coerenta si durabila pe toate liniile de business, cu scopul declarat de a mentine aceeasi structura echilibrata a paletei de produse si cresterea sigura si constanta a veniturilor din prime. Totodata, ne dorim cresterea portofoliului de clienti, prin atingerea obiectivului unei acoperiri nationale", se arata in comunicatul remis de catre companie.

De asemenea, Veronica MALCOCI are ca principale prioritati "pastrarea traditiilor de calitate si profesionalism caracteristice companiei si grupului GRAWE. Totodata, prezenta unei administratii locale este importanta, pentru ca permite o gestionare mai rapida si mai eficienta a structurilor companiei, fapt de care vor beneficia in primul rand clientii acesteia".

Veronica MALCOCI a facut parte din echipa GRAWE inca de la lansarea companiei in Republica Moldova, in anul 2004, ocupand, pe rand, functia de Director Asigurari de Viata, dupa care, in cursul anului 2010, a devenit Director Asigurari de Viata si Generale al GRAWE CARAT Asigurari.

Peter KASYK isi va dedica intreaga atentie filialei GRAWE Romania Asigurare, in Moldova ramanand in continuare Membru al Consiliului de Supraveghere al GRAWE CARAT Asigurari.

Grupul austriac GRAWE a intrat pe piata de asigurari a Republicii Moldova prin infiintarea companiei GRAWE Asigurare de Viata, care si-a inceput activitatea in aprilie 2004 pe segmentul de "life insurance".

In anul 2006, pe fondul rezultatelor financiare bune si al perspectivelor promitatoare, GRAWE Asigurare de Viata a achizitionat compania DONARIS Asigurare de Viata, preluandu-i intreg portofoliul de clienti.

Totodata, rezultatele si evolutia companiei GRAWE Asigurare de Viata au motivat grupul austriac sa achizitioneze compania locala specializata pe segmentul asigurarilor generale CARAT Asigurari. Ca urmare a achizitiei, compania GRAWE Asigurare de Viata a fuzionat prin absorbtie cu CARAT, noua entitate activand din luna februarie 2009 sub denumirea GRAWE CARAT Asigurari.

In primele noua luni ale anului 2010, GRAWE CARAT Asigurari a realizat un volum de prime brute subscrise in valoare totala de 74,79 mil. MDL, dintre care 42,72% (31,95 mil. MDL) aferente asigurarilor de viata, respectiv 57,28% aferente asigurarilor generale (42,84 mil. MDL).

De asemenea, capitalul social al companiei a fost, la finalul lui septembrie 2010, in valoare de 42,28 mil. MDL, iar profitul net a fost de 6,41 mil. MDL.Video