Stiri externe

Wimbledon, unul dintre putinele evenimente asigurate impotriva pandemiilor, despagubire de peste 100 mil. lire sterline pentru COVID-19


Pandemia COVID-19 a provocat haos la nivel global, toate sectoarele de activitate fiind afectate, intr-un fel sau altul, de noul coronavirus. In ceea ce priveste organizarea de evenimente, putine au fost cele ce au fost acoperite prin asigurare. Printre acestea, Wimbledon, celebrul turneu de tenis gazduit in fiecare an de Marea Britanie. Wimbledon si-a invatat lectia dupa epidemia SARS din 2003, a incheiat de atunci o asigurare impotriva pandemiilor si, acum, dupa ce s-a anuntat ca va fi anulat, va incasa o despagubire uriasa, peste 100 de milioane de lire sterline, arata GlobalData.

"Wimbledon a demonstrat ca este cu un pas inaintea majoritatii business-urilor, fiind acoperit printr-o asigurare ce acopera si evenimentele curente. Din 2003, dupa epidemia SARS, a incheiat o asigurare impotriva pandemiilor, pentru care a platit, in fiecare an, aproximativ 1,5 milioane de lire sterline. In perioada 2003-2020, a platit prime de asigurare impotriva pandemiilor in valoare totala de aproximativ 25,5 milioane de lire sterline si, acum, urmeaza sa primeasca o despagubire de 114 milioane de lire sterline", subliniaza Ben CAREY-EVANS - Insurance Analyst, GlobalData.

"Evenimente sportive importante, cum ar fi Premier League si The Open (golf) au fost anulate sau amanate, generand pierderi uriase pentru organizatori. Aceasta perturbare fara precedent asupra evenimentelor, pe care a cauzat-o COVID-19, precum si despagubirea semnificativa pe care o va incasa Wimbledon va determina, cu siguranta, toti organizatorii de evenimente la nivel global sa priveasca altfel, pe viitor, acest produs de asigurare. Asigurarea impotriva pandemiilor ar putea trece de la un produs de nisa, la unul esential pentru organizatorii de evenimente sportive si muzicale. Companiile de asigurari se vor confrunta cu provocari privind stabilirea tarifului pentru prima de asigurare, avand in vedere nivelul semnificativ al riscului, dar si faptul ca acest produs este tot mai popular", mai spune Ben CAREY-EVANS.

"Potrivit informatiilor GlobalData, Wimbledon castiga aproximativ 160 de milioane de dolari din drepturi de televizare, 151 de milioane de dolari din sponsorizari, dar si aproximativ 52 de milioane de dolari din vanzarea biletelor. Anual. Anul acesta, va economisi 38,7 milioane de dolari din premiile ce urmau sa fie acordate, dar si o suma mai mare din salariile celor angajati pe perioada turneului. Cu toate acestea, este in continuare o pierdere semnificativa, in ciuda unei despagubiri importante prin asigurare. Asigurarea limiteaza daunele si, in aceasta perioada, Wimbledon e intr-o pozitie mult mai buna comparativ cu multe alte evenimente organizate la nivel mondial", sustine Ben CAREY-EVANS - Insurance Analyst, GlobalData.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 10.04.2020

Cele mai recente stiri:
» Deloitte: Guvernele din intreaga lume, tinta unor atacuri cibernetice tot mai frecvente si severe
» Swiss Re: Asia emergenta va arata lumii drumul de iesire din recesiune
» GENERALI a lansat o aplicatie ce permite evaluarea de la distanta a operelor de arta
» ADB: COVID-19 ar putea genera pierderi de 8,8 trilioane de dolari pentru economia globala
» Afacerile VIENNA Insurance Group au crescut in primele 3 luni. Efectele COVID-19 vor fi resimtite incepand cu T2 2020
» Swiss Re: Pandemia COVID-19 ar putea promova obiceiuri sustenabile
» 91% dintre utilizatorii de Internet stiu ca refolosirea parolei este riscanta, dar 66% folosesc aceeasi parola pentru mai multe conturi
» Forumul Economic Mondial: Pandemia COVID-19, o oportunitate pentru a construi economii mai bune
» VIENNA Insurance Group sprijina lupta impotriva COVID-19
» AXA ofera asistenta medicala oaspetilor din hotelurile Accor


Create AccountLog In Your Account