ALLIANZ va achizitiona entitatea italiana de asigurari generale a Aviva Group

Avatar autor XPRIMM
Autor
Cristian SUCA
Avatar
Cristian SUCA
Editor
Data articol
05.03.2021
ALLIANZ va achizitiona Aviva Italia S.p.A., entitatea italiana P&C a Aviva Group, preluand si cei aproape 500 de agenti ai acesteia, in cadrul unei tranzactii in valoare de 330 de milioane de euro. Odata finalizata tranzactia, dupa obtinerea aprobarilor de reglementare, ALLIANZ isi va consolida pozitia de lider pe piata italiana de P&C, se arata intr-un comunicat ALLIANZ.
PROMO
Potrivit sursei citate, portofoliul este distribuit in mod egal intre segmentele de activitate auto si cele de non-auto, cu prime brute subscrise de aproximativ 400 de milioane de euro.

Tranzactia face obiectul aprobarilor de reglementare, care sunt asteptate in cea de-a doua jumatate a lui 2021. Odata finalizata tranzactia, cota de piata P&C a ALLIANZ S.p.A. in Italia este de asteptat sa bifeze o crestere de aproximativ 1 punct procentual, ALLIANZ consolidandu-si astfel pozitia in Top 3 din piata italiana de P&C.

In total, aproximativ 500 de agenti, impreuna cu bazele lor de clienti, se vor alatura ALLIANZ, precum si angajatii asociati ai Aviva Italia, care vor juca un rol important, oferind catre ALLIANZ expertiza in sercivii, precum si cunostintele despre consumatori.

Cu accent puternic pe satisfactia clientilor si excelenta distributiei, ALLIANZ se angajeaza sa asigure o tranzitie lina atat pentru clienti, cat si pentru agenti. Similitudinea modelelor de business, combinate cu investitiile puternice realizate de ALLIANZ, in ultimii ani, in inovatiile tehnologice, sunt elemente cheie pentru a stimula integrarea eficienta si cresterea comuna, arata ALLIANZ.

"Achizitia Aviva Italia S.p.A. se potriveste perfect cu strategia noastra de crestere pe piata asigurarilor, bazata pe o platforma tehnologica solida si pe investitii continue, pentru a le oferi clientilor si agentilor nostri produse si servicii de o calitate remarcabila", spune Giacomo CAMPORA - CEO, ALLIANZ S.p.A.

Video