Adunarea Generala Anuala online a VIG: Dividend de 1,25 euro pe actiune aprobat. Andras KOZMA ales in Consiliul de Supraveghere

Avatar autor XPRIMM
Autor
Andreea RADU
Avatar
Andreea RADU
Redactor sef
Data articol
20.05.2022

Cea de-a 31-a Adunare Generala Anuala a VIENNA Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe s-a desfasurat online, pe 20 mai 2022, si a fost transmisa integral in limbile germana, engleza si ceha, incepand cu ora 11.00 am (CEST).

PROMO

Dividend aprobat Dividendul de 1,25 de euro pe actiune propus de Consiliul Director si Consiliul de Supraveghere al Vienna Insurance Group a fost aprobat de Adunarea Generala Anuala. Acesta corespunde unei rate de distribuire a dividendelor de 42,6% din profitul dupa impozitare si plata intereselor minoritare. Randamentul dividendului este de 5%.

Data ex-dividend este 23 mai 2022, data de inregistrare este 24 mai 2022, iar data platii dividendelor, 25 mai 2022.

Elisabeth STADLER, CEO al Vienna Insurance Group, a prezentat Adunarii Generale Anuale o imagine de ansamblu a anului financiar de succes 2021, cu rezultate mult peste asteptari, ce demonstreaza soliditatea operationala remarcabila a Grupului VIG in al doilea an de pandemie. La aceste rezultate au contribuit si activitatile din cadrul actualului program strategic "VIG 25", la care Elisabeth Stadler s-a referit de asemenea in cuvantul introductiv. O inregistrare video a prezentarii este disponibila pe site-ul Vienna Insurance Group la adresa vig.com/annual-general-meeting. Dupa prezentare, Consiliul Director a raspuns intrebarilor adresate de actionari.

Andras KOZMA: Nou membru al Consiliului de Supraveghere

Dupa incheierea studiilor de administrarea afacerilor la Budapesta si Viena, Andras KOZMA, in varsta de 53 de ani, a detinut diverse functii in sectorul serviciilor financiare (printre care sef de departament in cadrul HypoVereinsbank Ungaria, actualmente UniCredit Bank; membru al Consiliului Director in cadrul Euler Hermes Hitelbiztosito Ungaria, actualmente Allianz Trade; Presedinte al Consiliului Director in cadrul Commerzbank Ungaria). Andras Kozma este totodata membru al Consiliului Director al Camerei de Industrie si Comert Germano-Ungare din anul 2008 si este, printre altele, membru al Consiliului de Supraveghere al Credit Management Association din Ungaria. Incepand cu 2015, a detinut si condus diverse companii de consultanta financiara din mediul privat.

Andras KOZMA a fost numit membru al Consiliului de Supraveghere al Vienna Insurance Group pana la finalul Adunarii Generale Anuale din 2024.

Georg RIEDL a renuntat la pozitia ocupata in cadrul Consiliului de Supraveghere odata cu incheierea Adunarii Generale Anuale din 2022, prin urmare Consiliul de Supraveghere va fi format in continuare din 12 membri alesi de Adunarea Generala Anuala.

Deciziile Adunarii Generale Anuale au fost adoptate cu majoritate absoluta. Informatii suplimentare sunt disponibile online la adresa vig.com/annual-general-meeting.

Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) este principalul grup de asigurari atat in Austria, cat si in intreaga regiune a Europei Centrale si de Est (ECE). Grupul are o traditie indelungata, branduri puternice si o relatie apropiata cu clientii, si este format din aproximativ 50 de companii din 30 de tari. Cei peste 25.000 de angajati ai VIG au grija de nevoile de zi cu zi ale celor peste 22 de milioane de clienti. Actiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994. Compania beneficiaza de rating A+ cu perspectiva stabila din partea reputatei agentii internationale de rating Standard & Poor's. VIG colaboreaza indeaproape cu Erste Group, cea mai mare banca de retail din Europa Centrala si de Est.

Video