Artur GHERMAN, CNPF: "Bancassurance-ul va contribui cu succes la dezvoltarea pietei de asigurari"

Avatar autor XPRIMM
Autor
Vlad BOLDIJAR
Avatar
Vlad BOLDIJAR
Editor
Data articol
15.11.2013
Warning: opendir(/public/website/xprimm.md/pictures/galerie/Conferinta-Nationala-de-Bancassurance): failed to open dir: No such file or directory in /public/website/xprimm.md/_functions.php on line 788 Warning: readdir() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /public/website/xprimm.md/_functions.php on line 791 Warning: asort() expects parameter 1 to be array, null given in /public/website/xprimm.md/_functions.php on line 796 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /public/website/xprimm.md/_functions.php on line 801 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /public/website/xprimm.md/_functions.php on line 812 In cadrul Conferintei Nationale de Bancassurance, care se desfasoara astazi, 15 noiembrie, in capitala Republicii Moldova, peste 140 de reprezentanti ai autoritatilor in domeniu, ai companiilor de asigurari si ai bancilor dezbat cele mai eficiente solutii pentru dezvoltarea canalului de bancassurance, aflat intr-o etapa de inceput. "Exista cadrul legal care sa creeze conditiile necesare dezvoltarii. Ne regasim intr-o perioada de reforme care are ca scop dezvoltarea pietei la standarde internationale. Bancassurance, in Republica Moldova, este la o faza mai mult decat incipienta, dar va aduce beneficii atat asiguratorilor si bancilor, cat si consumatorului final", a declarat Artur GHERMAN, Presedinte, Comisia Nationala a Pietei Financiare - CNPF, in deschiderea evenimentului.
PROMO
"Din acest parteneriat - banca-asigurator, prioritatea CNPF a fost, este, si va fi consumatorul. Imi exprim inca o data convingerea ca din parteneriatul dintre cele doua entitati vor avea de castigat, in primul rand, cetatenii. Luand in considerare o serie de provocari, este foarte important sa invatam cum sa evaluam necesitatile si asteptarile clientilor. Sunt convins ca bancassurance-ul va contribui cu succes la dezvoltarea pietei de asigurari", a adaugat Artur GHERMAN.

Recentele modificari legislative din Moldova care vizeaza sectorul bancar si de asigurari au creat premisele dezvoltarii efective a parteneriatului intre jucatorii din aceste domenii. Astfel, atat institutiile bancare, cat si societatile de asigurare pot identifica in bancassurance o nisa profitabila si atractiva, care poate fi oferita complementar alaturi de serviciile furnizate in prezent.Video