Asiguratorii saluta propunerile pentru un nou sistem UE de evitare a dublei impozitari; solicita imbunatatiri si clarificari

Avatar autor XPRIMM
Autor
Alex SIMION
Data articol
30.06.2022

Insurance Europe saluta initiativa Comisiei Europene de a introduce un sistem comun, mai eficient, la nivelul UE pentru scutirea de impozit la sursa, mentioneaza federatia asiguratorilor in raspunsul sau la o consultare realizata de CE privind retinerile la sursa si un nou sistem UE pentru evitarea dublei impozitari.

PROMO

Actele normative duc la proceduri de scutire lungi, complexe si costisitoare. In unele cazuri, investitorii sfarsesc prin a renunta la dreptul de a solicita o rambursare sau o scutire.

Insurance Europe este de parere ca cerintele ar trebui armonizate si ca Directiva privind societatile-mama si filialele si Directiva privind dobanzile si redeventele ar trebui clarificate pentru a asigura predictibilitate juridica in ceea ce priveste platile intra-grup.

Contribuabilii si autoritatile fiscale au nevoie de Predicitibilitate si certitudine legislativa cu privire la faptul ca avantajele fiscale ale scutirii impozitului la sursa pe care un stat le impune pentru contribuabilii rezidenti sunt extinse si la contribuabilii straini, pentru a evita practicile discriminatorii care contravin principiului liberei circulatii a capitalurilor.

Video