Biroul National al Asiguratorilor de Autovehicule si Uniunea Asiguratorilor din Moldova au o noua conducere

Data articol
29.11.2013
Biroul National al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova (BNAA) are un nou Director General, Victor CILIBIC, ales recent dupa demisia fostului Director, Ruslan PETRUSENCO, care a ocupat aceasta functie circa 6 luni de zile. Noul sef al BNAA a activat anterior in cadrul Directiei de Reglementare si Autorizare Asigurari la Comisia Nationala a Pietei Financiare din Moldova.
PROMO
BNAA este unica asociatie profesionala de profil si are ca atributii, printre altele, acordarea autorizatiei de a emite certificatul de asigurare Carte Verde, supraveghearea emitentilor si retragerea respectivelor autorizatii.

In prezent, cinci societati de asigurare sunt membre ale BNAA, potrivit paginii web a asociatiei: MOLDASIG, ASITO, DONARIS Group, KLASSIKA Asigurari si VICTORIA Asigurari.

Pe de alta parte, Uniunea Asiguratorilor din Moldova (UAM) si-a desemnat un nou Presedinte, in persoana lui Aureliu COLENCO, dupa demisia din aceasta functie a lui Viorel DANDARA, ales in anul 2012.

Aureliu COLENCO este fostul Presedinte al Curtii de Apel Economice din Moldova, el obtinand votul favorabil a 5 din cele 6 companii care detin aproximativ 70% din piata de asigurari din Moldova.

UAM a fost constituita in octombrie 2008 si are ca obiectiv dezvoltarea si extinderea colaborarii si cooperarii pe piata asigurarilor si reasigurarilor din Moldova. In prezent, sapte companii de asigurari sunt membre: ASITO, DONARIS-Group, GRAWE CARAT, KLASSIKA Asigurari, MOLDASIG, MOLDCARGO si VICTORIA Asigurari.

Video