CNPF a aprobat prospectul ofertei publice de obligatiuni emise de catre Primaria municipiului Chisinau

Avatar autor XPRIMM
Autor
Andreea RADU
Avatar
Andreea RADU
Redactor sef
Data articol
04.03.2022

Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF) a aprobat prospectul ofertei publice privind efectuarea primei emisiuni de obligatiuni anuntata de catre Primaria mun. Chisinau. Mijloacele financiare atrase prin intermediul emisiunii urmeaza a fi utilizate pentru implementarea Proiectului investitional "Modernizarea Parcului de Troleibuze al Municipiului Chisinau".

PROMO

Prospectul de oferta al Primariei mun. Chisinau prevede emisia, prin oferta publica, a 65000 de obligatiuni de clasa I (cu termen de circulatie de 7 ani) cu valoarea nominala de 1000 lei per obligatiune in suma totala de 6,5 milioane de lei, aceasta urmand a fi intermediata de catre BC "Moldova-Agroindbank" SA.

Dobanda ofertei publice este una flotanta (determinata ca rata medie ponderata, calculata pentru valorile mobiliare de stat cu maturitatea de 364 zile pe o perioada de 6 luni care preced plata cuponului, plus marja fixa de 1,1%), care se va achita semestrial.

Autoritatea de supraveghere nebancara mentioneaza ca, obligatiunile emise in cadrul ofertei publice anuntate de catre Primarie, pot fi procurate doar in perioada de subscriere: 7 martie 2022 - 28 martie 2022 (inclusiv), prin depunerea unei cereri la sediul BC "Moldova-Agroindbank" SA, adresa: mun. Chisinau, str. Columna, 104/1, bir. 4.

Totodata, achizitionarea obligatiunilor de catre investitorii interesati se va efectua in baza unei cereri-model care poate fi accesata pe pagina intermediarului BC "Moldova-Agroindbank" SA, (https://www.maib.md/files/2022/Servicii%20pe%20piata%20de%20capital/cerere_subscriere%20spre%20publicare.pdf), acestea fiind alocate dupa principiul de subscriere "primul venit, primul servit", tinandu-se cont de achitarea efectiva a mijloacelor banesti pana la data expirarii perioadei de subscriere.

Data inchiderii subscrierii la obligatiuni este 28.03.2022, la finele zilei de lucru, cu posibilitatea inchiderii anticipate a Ofertei Publice, in cazul in care vor fi vandute toate obligatiunile.

De mentionat ca, persoanele fizice si juridice interesate sa procure obligatiuni municipale emise de Primaria mun. Chisinau, pot consulta in prealabil prospectul ofertei publice si documentele aferente ofertei la sediile Primariei mun. Chisinau si BC "Moldova-Agroindbank" SA, pe paginile web ale acestora, precum si pe pagina oficiala web a autoritatii de supraveghere nebancara: (https://www.cnpf.md/ro/decisions).

In opinia autoritatii de supraveghere, obligatiunile emise de autoritatile publice locale pot servi drept un imbold pentru dinamizarea pietei de capital si diversificarea oportunitatilor de afaceri pentru potentialii investitori. In acelasi timp, sesizam atentia ca orice investitor, care intentioneaza sa se subscrie in cadrul ofertei expuse, trebuie sa efectueze propria analiza si evaluare a informatiilor cuprinse in cadrul Prospectului, respectiv, decizia de achizitionare a obligatiunilor trebuie sa fie una asumata.

Video