CNPF a gazduit un eveniment de educatie financiara, organizat cu ocazia Saptamanii Internationale a Investitorului

Autor
Andreea PETRACHE
Data articol
06.10.2022

Un grup de elevi de la Clubul de educare financiara al Liceului Teoretic "Spiru Haret" (FINEDU SH) au participat miercuri, 5 octombrie curent, la o sesiune de educatie financiara, organizata de Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF) in contextul marcarii Saptamanii Internationale a Investitorului (3-9 octombrie 2022). Activitatea s-a desfasurat in format interactiv si a fost destinata liceenilor din clasele a XI-a - XII-a.

PROMO

In cadrul sesiunii moderate de vicepresedintele CNPF, Adrian GHEORGHITA, tinerii s-au familiarizat cu cele trei sectoare reglementate de autoritatea de supraveghere si cu instrumentele financiare nebancare. De asemenea, elevii au avut posibilitatea de a afla cum se pot efectua investitiile pe piata de capital nationala, cine sunt participantii pietei, drepturile si obligatiile investitorului.

Viitorii absolventi s-au aratat interesati de instrumentele, produsele si serviciile financiare disponibile in Republica Moldova. La final, CNPF a premiat cei mai activi participanti, oferindu-le carti de educatie financiara.

Prezenta la eveniment, presedintele CNPF, Cornelia COZLOVSCHI, a mentionat ca "Din ce in ce mai multe decizii zilnice au implicatii financiare mai mult sau mai putin constientizate. Fiecare zi poate aduce oportunitatea dar si riscul unei investitii. CNPF isi propune sa contribuie activ la cresterea nivelului de educatie financiara in randul tinerilor, astfel incat acestia sa cunoasca in mod corect piata financiara non-bancara, produsele si serviciile aferente acesteia si sa poata lua decizii financiare corecte si intelepte".

Nota: Instruirea a fost organizata in parteneriat cu FINedu si face parte dintr-un plan de actiuni amplu ce contine o serie de activitati de educatie financiara setate pentru perioada anilor 2022-2023, dezvoltat in baza Acordului de colaborare dintre CNPF si FINedu.

Video