CNPF organizeaza un atelier online de instruire pentru asiguratori privind tranzitia catre sistemul de supraveghere prudentiala

Avatar autor XPRIMM
Autor
Alexandra GUZUN
Avatar
Alexandra GUZUN
Editor
Data articol
24.03.2021
Persoanele cu functii de conducere, actuarii, underwriterii, precum si managerii de risc din cadrul companiilor de asigurari sunt invitati sa participe la atelierul online de instruire "Pregatirea pentru supravegherea prudentiala: managementul riscului, guvernanta corporativa si evaluarea proprie a riscului si solvabilitatii (ORSA)" organizat de Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF).
PROMO
Atelierul va fi impartit in doua sesiuni de instruire, care se vor desfasura online, in zilele de 29 si 30 martie 2021, intre orele 14:00-16:30.

Pentru participarea la programul de instruire, persoanele delegate sunt rugate sa completeze formularul de participare disponibil pe site-ul CNPF pana la data de 26 martie 2021. Detaliile legate de conexiunea la evenimentul de instruire vor fi furnizate participantilor inregistrati, pe adresa de e-mail indicata in formular.

Limba de lucru va fi romana, fiind asigurata traducerea simultana in/din limba engleza pe tot parcursul sesiunilor.

Instruirile sunt organizate de catre Comisia Nationala a Pietei Financiare in cooperare cu reprezentantii Proiectului "Transparenta Sectorului Financiar in Moldova" (FSTA) si finantat de USAID Moldova (Agentia Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internationala).

"Obiectivul acestor instruiri este de a pregati companiile de asigurari pentru tranzitia catre supravegherea prudentiala, prevazuta de noul proiect de lege privind activitatea de asigurare/reasigurare. Totodata, implementarea supravegherii prudentiale in domeniul asigurarilor reprezinta si o cerinta a Directivei UE Solvabilitate II", se arata in anuntul CNPF.

Potrivit sursei citate, instruirea va fi sustinuta de catre Holly BAKKE, experta in asigurari si consultant cu o vasta experienta in domeniul reglementarii pietelor financiare emergente, impreuna cu reprezentanti ai directiei de profil din cadrul CNPF. Discutiile vor viza cele mai bune practici internationale privind componentele esentiale ale supravegherii prudentiale, precum si modalitatea si termenele de implementare a acestora pe piata financiara din Republica Moldova.

Video