CNPF si Junior Achievement Moldova au semnat un Acord de colaborare in domeniul educatiei financiare

Autor
Andreea PETRACHE
Data articol
09.02.2023

Presedintele Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF), Cornelia COZLOVSCHI, si directorul executiv al Asociatiei Obstesti "Junior Achievement Moldova" (JA Moldova), Laurentia FILIPSCHI, au incheiat joi, 9 februarie 2023, un Acord de colaborare privind educatia financiara. Acordul va asigura un cadru inter-institutional prin intermediul caruia partile semnatare vor realiza activitati comune in scopul informarii societatii civile privind oportunitatile si riscurile financiare.

PROMO

In baza documentului, CNPF si JA Moldova isi propun sa organizeze evenimente si proiecte comune in vederea dezvoltarii abilitatilor financiare ale tinerilor, dar si sa faciliteze implicarea specialistilor din cadrul celor doua entitati in activitati de mentorat, destinate atat elevilor si studentilor, cat si cadrelor didactice.

"Odata cu diversificarea instrumentelor financiare in era digitalizarii, institutiile publice si private, dar si cetatenii constientizeaza tot mai mult rolul educatiei financiare in dezvoltarea durabila a unei societati. Avand misiunea de consolidare a cadrului integrat de functionare a pietei financiare nebancare, CNPF isi propune sa contribuie, alaturi de partenerii sai, la sporirea impactului educatiei financiare la nivel national. Astfel, ne angajam impreuna cu JA Moldova sa promovam si mai intens acest obiectiv, deoarece reprezinta o investitie importanta in tinerii nostri", a punctat Cornelia COZLOVSCHI.

La randul sau, Laurentia FILIPSCHI a afirmat ca "Acest parteneriat va facilita accesul generatiei tinere la o gama larga de informatii care ii va ajuta sa se pregateasca pentru viitoarea lor viata profesionala si succes financiar, urmarind sa indrumam cat mai multi tineri si tinere. La fel, aceasta colaborare va contribui la oferirea sprijinului in intelegerea conceptului de educatie financiara, importantei acesteia pentru viata de zi cu zi, precum si va spori dezvoltarea abilitatilor elevilor si studentilor de planificare financiara corecta in functie de nevoile personale".

Nota: JA Moldova este o asociatie obsteasca a carei misiune consta in motivarea si pregatirea tinerei generatii pentru a se afirma cu succes in economia de piata. Junior Achievement activeaza in Moldova din anul 1995 si este membra a retelei JA Worldwide - cea mai mare si cea mai dinamica organizatie orientata spre educatia economica si antreprenoriala, fiind prezenta in 115 de tari.

Video