Care sunt principalele intrebari ale clientilor care isi doresc sa incheie o asigurare de sanatate?

Avatar autor XPRIMM
Autor
Adina TUDOR
Avatar
Adina TUDOR
Editor
Data articol
30.03.2023

Spre deosebire de alte produse de asigurare, politele voluntare de sanatate au un grad relativ mai mare de complexitate. Ce isi doresc sa stie romanii inainte de a achizitiona un astfel de produs de protectie financiara?

PROMO

"Clientii care doresc sa incheie o asigurare de sanatate sunt interesati de beneficii, de acoperiri si de costurile unei astfel de asigurari. Doresc sa stie daca o pot achizitiona simplu si rapid, online, cum o pot accesa de oriunde si oricand, dar si cum le poate veni in ajutor in diferite situatii medicale", a explicat Daniela CASAPU, Membra a Directoratului SIGNAL IDUNA.

"La fel de interesati sunt si de faptul ca asigurarile le pot oferi servicii medicale in Romania si strainatate, ca atat ei, cat si familiile si echipele lor sunt acoperite in orice context, oricat de grav. SIGNAL IDUNA este singurul asigurator de sanatate cu retea deschisa, principalul avantaj fiind ca asiguratul poate sa mearga la orice medic, indiferent de gradul lui de specializare si in orice clinica sau spital privat din Romania, fara a avea presiunea financiara pe umeri", a adaugat aceasta.

Cum s-au modificat, in ultimii 10 ani, politele de sanatate oferite in Romania? Daniela CASAPU ofera o privire de ansamblu asupra acestui segment de asigurare: "In 2007, au aparut primele asigurari de sanatate in Romania, cu acoperire integrala pentru servicii in ambulatoriu si cu acoperire extinsa pentru servicii de spitalizare in sistem privat. Din 2011, companiile au inceput sa integreze asigurarile de sanatate ca beneficii extrasalariale, reprezentand, de altfel, momentul care a dat startul dezvoltarii acestui segment de piata."

Apoi, un alt moment deosebit de important in istoria acestui segment a fost reprezentat de pandemia de COVID-19 care, din prisma masurilor de siguranta necesare, a impus o orientare masiva catre digitalizare si catre evolutia asigurarilor de sanatate.

"Evolutia pietei a fost accelerata, crescand cu doua cifre mai ales in ultimii ani, in urma pandemiei de Covid-19. Oamenii au inceput sa constientizeze tot mai mult importanta protectiei sanatatii, avand nevoie de solutii la indemana, pe care sa le acceseze usor. Asigurarile de sanatate incurajeaza utilizarea acestora in scop preventiv, pentru ca acopera consultatii la medicul specialist, de la primul si cel mai mic simptom de imbolnavire, fara timp de asteptare intre momentul programarii si efectuarea serviciului medical", a subliniat Daniela CASAPU.

Din punctul de vedere al oficialului SIGNAL IDUNA, piata din Romania se afla in continuare intr-un context in care exista inca multe oportunitati pentru asiguratori, daca acestia sunt flexibili si deschisi spre inovatie.

"Noi, la SIGNAL IDUNA, le-am oferit romanilor, inca inainte de pandemie, posibilitatea de a-si achizitiona o polita de sanatate 100% online, de oriunde si oricand. Am dezvoltat aplicatia Signal Care Assistant, un instrument digital, prin care asiguratii isi pot gestiona simplu si usor, in orice moment, asigurarea privata de sanatate, pot face programari la clinica sau pentru telemedicina, pot incarca documente medicale si pot solicita rambursare", a mentionat Daniela CASAPU. "Totodata, utilizarea cardului preplatit Easy Pay pentru plata serviciilor medicale cu suma transferata in avans de SIGNAL IDUNA a fost simplificata. Astfel, acum, utilizatorii pot inrola cardurile in Google Play si Apple Pay pentru a achita mai usor, direct cu telefonul mobil, daca nu au la indemana cardul fizic. Digitalizarea a venit deci ca un raspuns firesc, iar acum reprezinta punctul forte al nostru ca asigurator si ne sustine sa fim in continuare optiunea numarul 1 pe sanatate", a completat aceasta.

SIGNAL IDUNA este Partener al proiectului "Luna Asigurarilor de Sanatate" - campanie de informare si educatie financiara care are ca obiective schimbarea comportamentului romanilor din unul pasiv in unul pro-activ (atat in ceea ce priveste incheierea de asigurari de sanatate, cat si un stil de viata sanatos), respectiv cresterea gradului de informare a romanilor in ceea ce priveste rolul si beneficiile asigurarilor de sanatate. Mai multe detalii sunt disponibile pe https://totuldespreasigurari.ro/ si pe https://www.facebook.com/totuldespreasigurari.ro.

Video