Cat au platit asiguratorii moldoveni in 2018 pentru daunele de asigurare? Afla aici rezultatele pe companii si clase de asigurare!

Avatar autor XPRIMM
Autor
Ana PREDA
Avatar
Ana PREDA
Editor
Data articol
25.03.2019
Asiguratorii moldoveni au platit despagubiri de peste 537 milioane de lei in 2018, in crestere cu aproape 6,2% comparativ cu anul precedent, arata datele publicate de autoritatea de supraveghere (CNPF).
PROMO

Cele mai multe daune au fost achitate de catre DONARIS VIG, insumand un volum total de peste 93 milioane lei. Urmeaza in acest clasament ASTERRA Grup (76,7 milioane lei), GRAWE CARAT Asigurari (70,8 milioane lei) si MOLDASIG (51,5 milioane lei). Din punct de vedere al cresterii procentuale a volumului de daune achitate in perioada de referinta, cele mai mari cresteri au fost inregistrate de GENERAL Asigurari.De asemenea, clasele de asigurare care detin ponderea cea mai insemnata pe piata au acumulat si cele mai multe daune. Astfel, pentru asigurarile auto asiguratorii au platit circa 78% din totalul despagubirilor - echivalentul a circa 419 milioane lei. Din acestea, cel mai multe daune au fost platite pe CASCO, urmat de RCA si Carte Verde.

Pe asigurarile de viata s-au platit doar 14,7 milioane lei, in scadere cu 24% fata de 2017, mai arata datele CNPF.

Pe piata din Moldova isi desfasoara activitatea 14 societati de asigurare active. Mai multe detalii despre rezultatele asiguratorilor in anul 2018 aici.

La cat se ridica daunele semnificative achitate de asiguratori in 2018?

"Am achitat peste 5 milioane lei pentru o polita pe segmentul de asigurare complexa a bancilor si altor institutii finaciare. De asemenea, aproape 2 milioane lei au fost platiti in 2018 pentru o polita de asigurare de bunuri persoane juridice si o dauna de pest 1 milion de lei pe CASCO", ne-a relatat Vitalie POLIVENCU, Director Vanzari, MOLDASIG.

De asemenea, "una din daunele semnificative pe care le-am avut in 2018 a fost pe segmentul e CASCO, care s-a ridicat la 1,2 milioane lei", potrivit declaratilor date de Veroncia MALCOCI, Director General GRAWE Carat Asigurari.

Totodata, "pentru noi cea mai mare dauna anul precedent a fost pe segmentul asigurarilor avia, si anume 17 milioane lei", ne-a precizat Hamza ALBTOOSH, Manager, ACORD Grup.

Video