Comisia Nationala a Pietei Financiare preia administrarea MOLDASIG

Avatar autor XPRIMM
Autor
Bianca CIOCOTISAN
Avatar
Bianca CIOCOTISAN
Redactor
Data articol
21.11.2020
Dupa ce Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF) a contestat in instanta decizia Judecatoriei Chisinau de administrare provizorie a doua companii de audit pentru compania de asigurari MOLDASIG, acum, Autoritatea a decis sa instituie administrarea speciala provizorie pentru asigurator.
PROMO


Intr-un comunicat de presa transmis redactiei, CNPF contesta ca persoanele delegate de cele doua companii de audit (Confidential-Audit si Altimeea) nu intrunesc rigorile impuse de autoritatea de supraveghere.

"Comisia Nationala a Pietei Financiare autosesizandu-se de neregulile si practicile contrare cerintelor de guvernanta corporativa in cadrul companiei MOLDASIG SA care, incepand cu 09.11.2020, este gestionata, potrivit Incheierii judecatoresti din 06.11.2020, de doua entitati de audit, a revenit asupra subiectului, adoptand astazi, 20 noiembrie curent, o Hotarare in acest sens", spune CNPF.

"Astfel, constatand ca persoanele delegate de Confidential-Audit si Altimeea SRL nu intrunesc rigorile stabilite de autoritatea de supraveghere, mai mult, acestea ignora Ordonanta CNPF nr. 53/6 - O din 10 noiembrie 2020, regulatorul, intru prevenirea deteriorarii sigurantei financiare si dezintegrarii activelor, precum si neadmiterii neplatilor catre asiguratii MOLDASIG SA, a decis Instituirea administrarii speciale provizorie a asiguratorului, pana la executarea pct. 1 din Ordonanta CNPF nr. 53/6 - O din 10 noiembrie 2020, cu numirea unui administrator special", concluzioneaza sursa citata.

Reamintim faptul ca Judecatoria Chisinau a dispus suspendarea executarii mai multor Hotarari ale Comisiei Nationale a Pietei Financiare cu privire la unele masuri fata de actionarii MOLDASIG si a instituit administrarea provizorie de catre doua companii de audit, conform unui document de decizie a instantei judecatoresti.

Video