Deciziile adoptate in aceasta saptamana de Consiliul de Administratie al CNPF

Avatar autor XPRIMM
Autor
Bianca CIOCOTISAN
Avatar
Bianca CIOCOTISAN
Redactor
Data articol
13.07.2021
Consiliul de Administratie al Comisiei Nationale Pietei Financiare (CNPF) a aprobat, in cadrul sedintei de marti, masuri privind functionarea pietei financiare nebancare supravegheate.
PROMO


Astfel, CNPF a autorizat:

Suspendarea activitatii de creditare nebancara a entitatii ELEMENTRO Investment SRL din registrul organizatiilor de creditare nebancara autorizate, pe un termen de un an, conform deciziei asociatului unic al organizatiei de creditare nebancara nr. 1 din 07 iunie 2021.

Avizarea admiterii spre tranzactionare pe piata reglementata a valorilor mobiliare emise de SA Intreprinderea Alimentatiei Publice Cafenea VISTERNICENI.

Acordul prealabil companiilor fiduciare BV Fiduciar Invest si Econ-Renastere pentru procurarea valorilor mobiliare de stat.

Inregistrarea in Registrul emitentilor de valori mobiliare a darii de seama privind rezultatele emisiunii suplimentare de actiuni ale AGAT, in suma de 38,2 milioae lei in numar de 3.820.000 actiuni ordinare nominative cu valoarea nominala de 10 lei, din contul aporturilor banesti si nebanesti.

Inregistrarea in Registrul emitentilor de valori mobiliare a darii de seama privind rezultatele emisiunii suplimentare de actiuni ale DACIA-LV, in suma de 31,58 milioane lei in numar de 2. 105.842 actiuni ordinare nominative cu valoarea nominala de 15 lei, din contul mijloacelor banesti;

Inregistrarea in Registrul emitentilor de valori mobiliare a schimbarii denumirii Mobiasbanca-OTP Group SA in OTP Bank.

Inregistrarea in Registrul emitentilor de valori mobiliare valorile a darii de seama privind rezultatele emisiunii suplimentare de actiuni ale intreprinderii mixte FARMACO, in suma de 88. 281.260 lei in numar de 2.385.980 actiuni ordinare nominative cu valoarea nominala de 37 lei, din contul convertirii datoriilor creditoriale.

De asemenea, in ceea ce priveste supravegherea, CNPF a decis:

Prescrierea si atentionarea administratorilor a 9 OCN in vederea conformarii activitatii, in termen de 15 zile lucratoare, la cerintele legislatiei privind prezentarea informatiei ce face parte din istoria de credit a clientilor organizatiei de creditare nebancara cel putin unui birou al istoriilor de credit, prin incheierea contractelor de prestare a serviciilor informationale.

Dispunerea controlului tematic privind respectarea de catre INTACT ASIGURARI GENERALE a cadrului normativ aferent calitatii activelor admise sa reprezinte fondurile asiguratilor si asiguratorului, precum si verificarea corectitudinii formarii si mentinerii rezervelor tehnice de asigurare.

Video