EUROINS propune o a treia majorare de capital, de peste 120 mil. lei, ajungand la o majorare totala de 246 mil. lei in ultimele luni

Avatar autor XPRIMM
Autor
Andreea RADU
Avatar
Andreea RADU
Redactor sef
Data articol
05.08.2021
Actionarii EUROINS Romania se angajeaza sa investeasca in continuare pe piata de asigurari din Romania, in timp ce compania anunta o noua runda de majorare de capital in valoare de peste 120 de milioane de lei, dupa alte doua cresteri succesive recente de capital in valoare de peste 126 de milioane de lei.

Majorarea de capital va fi votata in urmatoarea Adunare Generala Extraordinara a Actionarilor EUROINS Romania care va avea loc in 15 septembrie 2021. Cu aceasta majorare de 120 milioane lei, EUROINS Romania Asigurare Reasigurare SA va atinge o crestere totala de capital de peste 246 milioane lei in ultimele luni. Aceasta crestere face parte din efortul continuu al EUROINS Insurance Group (EIG) AD de a-si consolida pozitia si de a sprijini cresterea pe piata din Romania.

Cu aceste trei majorari succesive de capital, EUROINS Romania isi va consolida semnificativ pozitia in conformitate cu strategia de scadere a expunerii pe segmentul RCA si de diversificare a portofoliului.

"Aceasta runda de majorare de capital vine in contextul in care compania noastra se afla intr-o strategie de transformare. Este normal sa majoram capitalul pentru a respecta noile cerinte legale introduse in 2021, dar si pentru a ne putea urmari strategia pe termen lung. Suntem dedicati cresterii calitatii si diversificarii portofoliului de asigurari: dorim sa ne dezvoltam si pe produse non-RCA inovative, cum ar fi politele de sanatate, de calatorii, accidente si raspundere civila pentru care avem deja o crestere semnificativa intre 80%-180%. Obiectivul nostru principal este consolidarea pozitiei pe piata a companiei si imbunatatirea rezultatelor financiare. Rezultatele pozitive din primul trimestru al anului 2021 se imbina perfect cu obiectivul pe termen lung al EUROINS Romania Asigurare Reasigurare SA de a fi un partener de incredere pentru clientii si intermediarii nostri", a declarat Tanja BLATNIK (foto), CEO-ul companiei.

EUROINS Insurance Group (EIG) AD este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari independente care opereaza in regiunea EEC / EEA / FSU. Compania se concentreaza pe oferirea unei game largi de produse generale, de sanatate si de asigurari de viata. Grupul are sediul central in Bulgaria si opereaza in 11 tari europene si are filiale de asigurari in Bulgaria, Romania, Macedonia de Nord, Ucraina, Belarus si Georgia. EIG opereaza si in Grecia si Polonia si are operatiuni de asigurari de nisa in Spania si Italia. In prezent, grupul de asigurari are peste 4 milioane de clienti si peste 3.000 de angajati. EIG este o filiala a Eurohold Bulgaria, un grup independent de top care opereaza in regiunea CEE / SEE / FSU, listat la bursele de la Sofia si Varsovia. Eurohold Bulgaria este activa in asigurari, leasing, vanzari de autoturisme, gestionarea activelor si operatiuni de investitii.

Recent, EUROHOLD a finalizat achizitionarea a sapte subsidiare ce apartineau grupului energetic ceh CEZ din Bulgaria pentru 335 milioane EUR. In urma tranzactiei, EUROHOLD, prin filiala sa detinuta in intregime de compania Eastern European Electric B.V. (EEEC), a achizitionat cel mai mare distribuitor, furnizor si comerciant de energie electrica din Bulgaria.

Dupa achizitionarea si integrarea activelor Grupului CEZ, EUROHOLD se va concentra pe doua segmente principale - asigurari si energie, dorindu-si sa isi dubleze numarul de clienti pe care ii deserveste la peste 7 milioane si sa isi creasca numarul de angajati la peste 6.000 de persoane in 11 tari din centrul, estul si sud-estul Europei (CESEE) si fosta Uniune Sovietica (FSU).

Pe termen lung, EUROHOLD isi propune sa dezvolte EEEC intr-unul dintre principalii furnizori de servicii de utilitati din regiune si va cauta oportunitati de a-si extinde operatiunile in tarile vecine. Activele si veniturile totale ale holding-ului care tocmai s-a extins sunt estimate ca vor depasi 1,5 miliarde EUR, in timp ce profitul operational combinat (EBITDA) se estimeaza ca va ajunge la aproximativ 120 milioane EUR pe an. Conform strategiei sale, EUROHOLD se asteapta sa genereze venituri si profitoperational combinat (EBITDA) de aproape 2 miliarde EUR si, respectiv, 200 milioane EUR pe an pana in 2025.

Video