EXCLUSIV - Crestere surpriza pe piata asigurarilor: +8,3% in primul trimestru din 2021 (Video)

Avatar autor XPRIMM
Autor
Andreea RADU
Avatar
Andreea RADU
Redactor sef
Data articol
13.05.2021
Totalul pietei de asigurari a insumat, in T1 2021, prime brute subscrise de aproximativ 3,2 miliarde de lei, ceea ce a insemnat o crestere de 8,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a declarat Cristian ROSU, Vicepresedinte Sectorul Asigurari - Reasigurari, in cadrul ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, in cadrul emisiunii Zodia Asigurarilor.
PROMO

"Piata asigurarilor este o piata surprinzatoare. Cum in 2020 mai toata lumea se astepta la scadere, si noi ca autoritate, din analizele pe care le faceam la un moment dat pe parcursul perioadei marti - mai, aveam trenduri scazatoare care ne indicau o contractie a pietei si ne-a surprins ca la sfarsitul anului sa avem o crestere spre 5%. Pot spune ca primul trimestru din 2021 a avut o crestere peste T1 2020", a afirmat Cristian ROSU.

Daca analizam pe componente, asigurarile generale au avansat cu 7,4% in T1 2021 fata de T1 2020, pana al 2,5 miliarde de lei, in timp ce asigurarile de viata au crescut cu 11,6%, la 688,4 milioane de lei, conform cifrelor prezentate de Vicepresedintele ASF.

El a precizat ca si segmentul RCA a crescut, dar nu neaparat din majorarea pretului, ci a crescut si numarul contractelor RCA incheiate.

Totodata, Cristian ROSU precizeaza ca avem crestere si in zona asigurarilor de sanatate, insa una mai redusa. "Ce m-a surprins este faptul ca asigurarile de sanatate au avut o crestere mai mica spre deosebire de trendul care s-a semnalat in ultimii 2 ani", a afirmat el.

Video