Expertii FMI in vizita la CNPF

Avatar autor XPRIMM
Autor
Andreea RADU
Avatar
Andreea RADU
Redactor sef
Data articol
08.04.2022

Conducerea Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF) a avut o intrevedere cu misiunea Fondului Monetar International (FMI), aflata intr-o vizita de lucru in R. Moldova in perioada 4-8 aprilie 2022.

PROMO

In cadrul sedintei de joi s-a discutat despre gradul de realizare de catre CNPF a actiunilor incluse in Memorandumul de politici economice si financiare, precum si evolutiile inregistrate in procesul de transfer a unor competente de supraveghere catre Banca Nationala a Moldovei.

In context, expertii FMI au apreciat pozitiv adoptarea de catre Legislativ a proiectelor de legi ce vizeaza consolidarea protectiei consumatorilor de imprumuturi nebancare si racordarea partiala a cadrului national la prevederile UE privind accesul la activitate si desfasurarea activitatii de asigurare si reasigurare.

Decizii ale Consiliului de Administratie al CNPF din 8 aprilie 2022

In cadrul sedintei extraordinare din 8 aprilie 2022, Consiliul de Administratie al Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF), potrivit misiunii si atributiilor conferite de legea-cadru, a aprobat decizii aferente pietei financiare nonbancare:

  • Aprobarea dnei Tatiana Crucerescu-Gafton pentru exercitarea interimatului functiei de organ executiv al CA "GARANTIE" SA;
  • Aprobarea candidaturilor inaintate de CA "DONARIS VIENNA INSURANCE GROUP" SA a dlor Peter Hoefinger, Franz Fuchs, Marek Piotr Golebiewski si Peter Thirring, la functia de membru al Consiliului de Supraveghere, si a dlor Franz Fuchs, Marek Piotr Golebiewski si Peter Thirring, la functia de membru al Comitetului de Audit.

 

Video