Fostul Director General al companiei VICTORIA Asigurari a fost numit Director in Consiliul de Administratie al ANRE

Avatar autor XPRIMM
Autor
Oleg DORONCEANU
Avatar
Oleg DORONCEANU
Editor
Data articol
07.01.2014
Parlamentul de la Chisinau i-a numit la finele anului trecut pe Octavian LUNGU si Sergiu CIOBANU in functia de Directori ai Consiliului de Administrare al Agentiei Nationale pentru Reglementare in Energetica din Moldova (ANRE). Mandatul celor doi Directori este de sase ani.
PROMO
Octavian LUNGU are o bogata experienta in domeniul transporturilor si cel financiar, ocupand in trecut diverse functii de conducere in cadrul Administratiei Aviatiei Civile din Moldova, companiilor GALAS Asigurari, AIR Moldova si EURO Leasing. De asemenea, in perioada 2006-2013 a detinut functia de Director General la VICTORIA Asigurari, una dintre cele mai dinamice societati de asigurare din Moldova. Incepand cu luna iunie a anului trecut si pana la numirea in cadrul ANRE, acesta a fost consilierul Ministrului transporturilor si infrastructurii drumurilor.

"Experienta acumulata in aproape 20 de ani in domeniul administrarii si reglementarii, atat in domeniul public cat si in cel privat, inclusiv intr-o piata dinamica cum este cea a asigurarilor, imi va permite o buna intelegere si evaluare a riscurilor si provocarilor in noul domeniu de activitate", a declarat Octavian LUNGU pentru portalul specializat www.xprimm.md.

ANRE este autoritatea administratiei publice centrale cu statut de persoana juridica ce reglementeaza activitatile economice si comerciale in sectoarele electroenergetic, de gaze naturale si produse petroliere prin acordarea de licente, promovarea unei politici tarifare adecvate si protectia drepturilor consumatorilor.

Video