GENERALI investeste in Ridemovi, important operator de solutii de micro-mobilitate din Italia si Spania

Avatar autor XPRIMM
Autor
Cristian SUCA
Avatar
Cristian SUCA
Editor
Data articol
12.05.2021
Gigantul italian GENERALI a decis sa investeasca in Ridemovi, pentru a ajuta astfel operatorul de biciclete si scutere electrice sa se extinda in Italia, Spania, si nu numai. Ridemovi, companie care opereaza servicii de micro-mobilitate in 17 orase din Italia si Spania, nu a dezvaluit dimeniunea actiunilor achizitionate de catre GENERALI, dupa cum se arata si in comunicatul postat pe site-ul oficial al Ridemovi.
PROMO
"Ne face placere sa anuntam ca GENERALI - unul dintre principalii jucatori globali din sectorul asigurarilor si al managementului activelor si, de asemenea, una din primele 100 cele mai durabile companii la nivel global -, a investit in capitalul Ridemovi, liderul sectorului de micro-mobilitate din Italia si Spania, care ofera servicii de ride-sharing pentru biciclete, trotinete si scutere electrice", arata Ridemovi.

In momentul de fata, Ridemovi opereaza in 17 orase din Italia si Spania, detinand aproximativ 30.000 de vehicule. In cei 3 ani de activitate, Ridemovi a strans 2 milioane de utilizatori si 1 miliard de km parcursi de catre utilizatorii Ridemovi. Compania ofera o solutie pentru mobilitatea urbana, cu emisii reduse de gaze cu efect de sera si poluanti atmosferici, sustine Ridemovi.

Cu ajutorul investitiei realizate de catre GENERALI, Ridemove va putea sa isi extinda flota la aproximativ 70.000 de vehicule, consolidandu-si in continuare pozitia de top in Italia si Spania si, de asemenea, avand posibilitatea de a deschide noi piete in Europa si in afara regiunii europene. Cresterea flotei se va axa, in principal, pe vehicule electrice.

"Suntem foarte incantati ca am fost alesi de un investitor precum GENERALI. Cererea de micro-mobilitate creste intr-un ritm foarte ridicat. Datorita investitiei GENERALI, vom putea accelera expansiunea Ridemovi la nivel international. De asemenea, vom investi in cercetare, pentru a continua sa inovam vehicule si servicii, facandu-le mai functionale si mai eficiente", spune Alessandro FELICI - CEO, Ridemovi.

"In conformitate cu obiectivul sau de a contribui la construirea unei societati sanatoase si durabile, Grupul GENERALI isi confirma angajamentul fata de mobilitatea ecologica investind in Ridemovi, o companie de inalta tehnologie, care se ocupa de mobilitatea partajata, acordand o atentie deosebita pentru tehnologia digitala si durabilitate, unii dintre cei mai importanti factori care modeleaza viitorul planetei si al afacerilor noastre. Ridemovi este cea mai importanta companie italiana din sectorul micro-mobilitatii si a dezvoltat un model de afaceri foarte eficient si scalabil. Suntem increzatori ca poate deveni un exemplu de succes pentru toate companiile italiene inovatoare si durabile", a punctat Stefano FERRARI - Portfolio Manager, Generali Investments -, care va reprezenta GENERALI in Consiliul de Administratie al Ridemovi.

Detalii, AICI.

Video