GrECo si MAI isi unesc fortele in Europa Centrala si de Est

Avatar autor XPRIMM
Autor
Cristian SUCA
Avatar
Cristian SUCA
Editor
Data articol
15.09.2021

Brokerul specializat in asigurari GrECo, prezent si pe piata din Romania, achizitioneaza 100% din MAI CEE Ltd., un important consultant in domeniul riscurilor, asigurarilor si beneficiilor pentru angajati din Europa Centrala si de Est.

Compania combinata - care se va numi GrECo -, va fi cea mai importanta firma de servicii profesionale axata pe domeniile managementului riscurilor, asigurarilor si consultantei in domeniul beneficiilor pentru angajati din ECE. GrECo activeaza in Europa Centrala si de Est din 1989 si si-a stabilit o pozitie de lider de piata, cu peste 1.000 de angajati in 16 tari. 

MAI a fost infiintata in 1991, in Ungaria, si e activa in 13 tari din ECE, cu peste 240 de angajati, generand venituri de 16 milioane de euro. MAI deserveste peste 15.000 de clienti corporativi si plaseaza prime de asigurare de 150 de milioane de euro. Cu o vechime de peste 20 de ani in companie, membrii Consiliului Executiv al MAI raman in cadrul echipei de conducere a GrECo.

"Am urmarit progresul de succes al MAI in ultimele decenii si nu am facut un secret din respectul nostru pentru MAI si din credinta in compatibilitatea culturala a celor doua grupuri. Sunt increzator ca, pe masura ce aducem in GrECo punctele forte ale MAI, vom avea un aflux semnificativ de talente si vom crea un grup combinat cu competente profunde de specialitate si o retea ECE de neegalat in 18 tari. Achizitia MAI adauga un impuls decisiv strategiei de crestere a intregului nostru grup si imbunatateste semnificativ propunerea noastra de valoare pentru clienti si parteneri", subliniaza Friedrich NEUBRAND - Chief Executive Officer, GrECo International Holding AG.

"Fundatia MAI a fost, in mod traditional, reprezentata de deservirea afacerilor internationale, raspunzand cerintelor a peste 260 de brokeri de asigurare si ale clientilor lor din intreaga lume. Astazi, deservim atat clientii internationali, cat si pe cei locali din CEE, CIS si regiunea Caucazului. Fiind pe deplin angajata intr-un viitor independent, GrECo este cea mai buna alegere. Combinatia dintre solutiile specializate ale GrECo si reteaua MAI creeaza cel mai mare broker din regiune. Impreuna, vom continua sa fim un partener independent, profesionist si de incredere pentru clientii nostri si pentru brokerii parteneri internationali", puncteaza si Piotr CIESLAK - Group Chief Executive Officer, MAI CEE.

Steve BONYNGE - Group Chief Executive, RMS LLC -, spune: "Decizia RMS de a vinde participatia noastra de 72,08% in MAI CEE reflecta strategia noastra de a servi clientii din Orientul Mijlociu si Asia. Credem ca aceasta combinatie dintre GrECo si MAI CEE reprezinta cel mai bun rezultat pentru clientii nostri din Europa Centrala si de Est."

Tranzactia a fost semnata in data de 14 septembrie, partile convenind sa nu dezvaluie pretul de achizitie. Finalizarea acestei tranzactii este supusa aprobarilor de reglementare.

 

Video