Guy Carpenter preconizeaza un sezon peste medie pentru taifunurile din bazinul de vest al Pacificului de Nord

Avatar autor XPRIMM
Autor
Cristian SUCA
Avatar
Cristian SUCA
Editor
Data articol
10.06.2021
Guy Carpenter avertizeaza cu privire la potentialul peste medie al riscurilor de taifun si ciclon tropical, din sezonul acesta, in anumite regiuni din bazinul vestic al Pacificului de Nord, anticipand un numar de furtuni peste medie pana la sfarsitul lunii septembrie, informeaza Artemis. Guy Carpenter sustine ca acest lucru e in concordanta cu conditiile neutre ENSO (El Nino-Southern Oscilation), care urmeaza unui sezon La Nina slab pana la moderat.
PROMO
In acest context, se preconizeaza ca nivelurile de activitate ale furtunilor vor diferi in functie de regiune si un interes deosebit pentru industria de asigurari, si nu numai, este reprezentat de faptul ca se anticipeaza un numar mai mic de cicloane tropicale pentru Japonia si Coreea, regiunile din Pacificul de Vest in care se inregistreaza, de obicei, cele mai mari pierderi pentru industria de asigurari, urmare a riscului de taifun. In schimb, Guy Carpenter estimeaza o activitate peste medie pentru China, Taiwan si Vietnam, precum si o activitate normala pentru Filipine.

Per ansamblu, in acest sezon, se estimeaza ca, in bazinul vestic al Pacificului de Nord, se vor forma 19,5 cicloane tropicale, ceea ce reprezinta o crestere de 44% fata de media de 6 luni din perioada 1980-2020, care este de 13,5. Cu toate acestea, se preconizeaza ca mai putin de 9,9 cicloane vor ajunge pe uscat.

Medii istorice si prognozate pentru cicloane tropicale pe uscat, in perioada aprilie-septembrie:

*Aceasta regiune prezinta o tendinta sistematica mai scazuta in comparatie cu datele istorice ale RSMC Tokyo (Centrul Meteorologic Regional Specializat).

De retinut, subliniaza Artemis, este faptul ca mai multe regiuni sunt afectate de cicloane tropicale. Drept rezultat, in tabelul de mai sus, un singur eveniment poate fi numarat de mai multe ori, pentru ca are loc in mai multe teritorii. Pe de alta parte, la estimarea de 9,9 pentru cicloanele tropicale care pot ajunge pe uscat, anul acesta, fiecare ciclon este contorizat ca un singur eveniment.

"Predictiile sugereaza ca regiunea va experimenta un sezon foarte activ al ciclonului tropical. Cu toate acestea, este de asteptat ca numarul furtunilor prognozate sa ajunga pe uscat sa fie putin sub media pe termen lung, desi locatia exacta ramane incerta. Prin generarea acestor prognoze, le oferim clientilor nostri informatii critice care le vor permite sa planifice pierderi economice si asigurate cu potential semnificativ", spune Jeremy WAITE - Asia Pacific Catastrophe Advisory Group Lead, Guy Carpenter.

"Riscul de ciclon tropical este un domeniu cheie de atentie pentru clientii nostri. In ultimii ani, in Asia, am observat un impact semnificativ in urma unor astfel de evenimente. Guy Carpenter isi ia angajamentul de a imbunatati instrumentele si perspectivele din intreaga regiune, in special in ce priveste cuantificarea impactului si a incertitudinii provocate de schimbarile climartice", afirma si Karl JONES - Head of Global Strategic Advisory Team in Asia Pacific, Guy Carpenter.

Video