IGSU: Peste 5.300 de situatii de urgenta in perioada Sarbatorilor Pascale

Avatar autor XPRIMM
Autor
Andreea RADU
Avatar
Andreea RADU
Redactor sef
Data articol
04.05.2021
Peste 5.000 de pompieri s-au aflat la datorie pentru asigurarea protectiei si sigurantei cetatenilor in perioada Sarbatorilor Pascale, fiind inregistrate 5.307 situatii de urgenta. Pompierii au intervenit pentru stingerea a 256 incendii.
PROMO
Echipajele SMURD au actionat, in perioada 30 aprilie - 3 mai a.c., in 4.374 de cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat si 28 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere. De asemenea, salvatorii au intervenit in 140 de situatii pentru deblocarea persoanelor sau animalelor surprinse in medii ostile, precum si in alte 509 misiuni de protejare a comunitatilor.

Din nefericire, in aceasta perioada au fost si persoane care si-au pierdut viata ca urmare a evenimentelor rutiere in care au fost implicate. In urma cazurilor inregistrate, 10 persoane au decedat in accidente rutiere.

Totodata, in cele patru zile, 4.415 persoane au fost asistate medical de catre echipajele SMURD, iar alte 36 persoane au fost salvate din diferite situatii deosebite.

ISU B-IF: 1.583 de situatii de urgenta

Pompierii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti - Ilfov au intervenit, in weekendul sarbatorilor pascale (29 aprilie - 4 mai), pentru gestionarea a 1.583 de situatii de urgenta, dupa cum urmeaza: 50 de interventii pentru stingerea incendiilor, 1.374 de interventii SMURD si 159 alte tipuri de solicitari (deblocare din medii ostile vietii, salvare animale etc).

De asemenea, din totalul numarului de interventii, 298 au reprezentat solicitari in care au fost implicate persoane infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Tot in aceasta perioada, specialistii inspectiei de prevenire, ajutati de personalul operativ, impreuna cu reprezentanti ai institutiilor cu atributii de control, au desfasurat o serie de activitati specifice prevenirii si raspandirii noului coronavirus: 10 controale de prevenire si 10 informari preventive, 17 verificari la operatorii economici privind respectarea Legii 55/2020, precizeaza sursa citata. Au fost aplicate 21 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea masurilor de protectie individuala.

Sursa foto: IGSU

Video