INTACT Asigurari acopera riscul imbolnavirii cu coronavirus in cadrul a doua produse de asigurari

Avatar autor XPRIMM
Autor
Bianca CIOCOTISAN
Avatar
Bianca CIOCOTISAN
Redactor
Data articol
01.09.2020
Compania INTACT Asigurari SA ofera asigurarea riscului de imbolnavire cu infectia virala COVID-19 atat in tara cat si in strainatate in componenta a doua tipuri de asigurari, precizeaza asiguratorul.

Conform documentului prezentat de INTACT Asigurari Generale, asigurarea va fi disponibila atat pentru politele de asigurare facultativa de sanatate pe teritoriul Republicii Moldova, cat si pentru persoanele care calatoresc in strainatate.

Pentru polita asigurari de sanatate "obiectul asigurarii, constituie interesele patrimoniale, ce nu contravin legislatiei Republicii Moldova, corelate cu viata si sanatatea persoanei asigurate. Asiguratorul, in corespundere cu Conditiile de asigurare valabile, ofera Persoanei Asigurate protectie de asigurare de riscuri conform Programului de asigurare facultativa de sanatate si asistenta: dereglarea sanatatii ca urmare a imbolnavirii subite, acute cu infectia virala SARS-Cov-2 (COVID-19)", precizeaza compania in documentu transmis.

Tarifele pentru polita la 3 luni este de 100 de lei moldovenesti si de 200 de lei pentru polita la sase luni.

In ceea ce priveste polita de asigurare medicala pentru persoanele care calatoresc in strainatate, "obiectul asigurarii, il constituie interesele patrimoniale ale Asiguratului, ce nu contravin legislatiei Republicii Moldova, corelate cu viata si sanatatea acestuia, precum si cheltuieli neprevazute pentru tratament medical, suportate de Asigurat, in urma unei maladii subite si/sau unui accident survenit in perioada aflarii temporare peste hotare, ce tin de cazul asigurat".

Riscurile asigurate sunt evenimentele care s-au produs in afara tarii in perioada de valabilitate a contractului de asigurare (imbolnavire acuta, traumatisme ca urmare a unui accident, inclusiv tratarea infectiei cu virusul SARS-COV2).

Tarif: coeficient de majorare 2,5% la tarifele de asigurare de baza.
Video