Investitie de 10 mil. USD pentru a sustine transformarea digitala la nivelul bancilor si asiguratorilor

Avatar autor XPRIMM
Autor
Andreea RADU
Avatar
Andreea RADU
Redactor sef
Data articol
05.08.2021
O noua investitie va fi facuta pentru a veni in intampinarea nevoilor generate de transformarea digitala la nivelul bancilor si asiguratorilor, in acest fel putand oferi sprijin categoriilor sociale insuficient deservite sau defavorizate si promovand incluziunea financiara, a anuntat IFC, membra a Grupului Bancii Mondiale.

IFC investeste 10 milioane USD in FintechOS, furnizor global de tehnologie pentru banci, asiguratori si alte companii care ofera servicii financiare, infiintat in Romania. Platforma FintechOS ofera clientilor experiente digitale care au potentialul de a accesibiliza serviciile financiare, cu costuri mai accesibile si cu un impact imbunatatit.

De asemenea, IFC va sprijini si strategia de extindere globala a FintechOS, facilitand parteneriatele cu ampla retea de clienti si parteneri bancari pe care a construit-o IFC.

"In ciuda emergentei unor noi tehnologii, cum ar fi tehnologia low code, institutiile financiare mici si mari pur si simplu nu dispun de instrumentele necesare pentru a imbunatati nivelul de accesibilitate fizica si financiara si impactul serviciilor financiare in viata celor care sunt exclusi de pe aceasta piata, a declarat dl. Teodor BLIDARUS, cofondator si CEO al FintechOS. "Cu ajutorul investitiilor si sprijinului acordat de IFC, tehnologia noastra unica poate contribui la accesibilizarea serviciilor financiare esentiale pentru acele persoane fizice si juridice care sunt insuficient deservite".

Transformarea digitala este una dintre cele mai presante probleme pentru sectorul serviciilor financiare care trebuie sa adopte o serie de noi tehnologii pentru a ramane competitiv si pentru a se putea adapta asteptarilor clientilor contemporani, care sunt din ce in ce mai avizati. Finantarea oferita de IFC va accelera transformarea digitala a bancilor si a altor institutii financiare traditionale cu scopul de a imbunatati amploarea si calitatea serviciilor oferite persoanelor insuficient deservite.

"Avand in vedere cerintele sectorului de servicii financiare, care evolueaza atat de rapid, companiile de software, cum este si FintechOS, pot contribui in mod semnificativ la indeplinirea dezideratului de transformare digitala a acestui sector, care este foarte necesara la nivelul Europei de Sud-est", a mai spus Adry NAIM, Director Regional pentru Europa Centrala si de Sud-est in cadrul IFC. "Mai mult decat atat, in calitatea sa de investitor in companii fintech si institutii financiare conventionale aflate pe pietele emergente, sprijinul acordat de IFC va contribui la accelerarea tranzitiei digitale in acest sector, aflata acum in curs de desfasurare, imbunatatind accesul la finantare si promovand o crestere incluziva in regiune si poate chiar la nivel mondial."

Investitiile IFC vin sa sprijine eforturile Romaniei de a valorifica mai bine resursele umane, foarte talentate si educate, si de a imbunatati ecosistemul investitiilor de capital, pentru a deveni un jucator de top in industria economiei digitale si dezvoltarii de software inovativ, contribuind astfel la imbunatatirea competitivitatii si a productivitatii in aceasta tara.

Video