Jefferies: In ciuda faptului ca luna mai a fost relativ linistita, pierderile provocate de catastrofe sunt cu 17% peste medie

Avatar autor XPRIMM
Autor
Cristian SUCA
Avatar
Cristian SUCA
Editor
Data articol
17.06.2021
Desi mai 2021 a fost o luna relativ linistita, pierderile provocate industriei globale de re/asigurari, urmare a catastrofelor si a evenimentelor meteorologice severe, sunt cu aproximativ 17% mai mari decat media pentru aceasta perioada a anului, arata Artemis, citand un raport realizat de banca de investitii Jefferies.
PROMO

Pe de alta parte, pierderile globale provocate de catastrofele din mai 2021 au fost cu 54% mai mici decat media pe termen lung, mai noteaza sursa citata.

Estimate la aproximativ 2,2 miliarde USD, in mai 2021, pierderile provocate de fenomenele meteorologice severe care au lovit SUA au reprezentat principalul motor al pierderilor asigurate din mai 2021. Cu toate acestea, au ramas mai mici decat media pentru luna mai, sustine Jefferies.


"Desi industria s-a confruntat cu mai multe evenimente costisitoare in luna mai, estimam ca pierderile vor fi mai mici decat pericolele echivalente din mai 2019 si mai 2020, reducand astfel media pierderilor de la inceputul anului 2021 si pana in prezent. Astfel, dupa un prim trimestru dificil, cel de-al doilea trimestru a inregistrat, pana acum, doua luni consecutive de pierderi sub medie. In opinia noastra, este necesar un T2 mai benign decat T1, avand in vedere ca estimarile timpurii pentru sezonul furtunilor sugereaza ca va fi un an dificil pe frontul uraganelor din Atlantic", subliniaza analistii bancii de investitii Jefferies.

In momentul de fata, mai noteaza sursa citata, pierderile provocate de catastrofe sunt cu doar 9% peste media pe termen scurt din ultimul deceniu, ceea ce reprezinta un rezultat bun pentru jucatorii din piata de re/asigurari.


Ultimele doua luni cu vreme mai benigna si un sezon al furtunilor convective in SUA cu un impact mai mic decat cel asteptat ar ajuta ca, in sezonul uraganelor din Atlantic, asiguratorii sa beneficieze de o baza mai buna decat era de asteptat cu cateva luni in urma.

Cu toate acestea, avand in vedere pierderile provocate, in SUA, de vremea de iarna, re/asiguratorii expusi din SUA, subliniaza Jefferies, s-ar putea afla in continuare la conducerea topului pierderilor provocate de catastrofe, spre deosebire de unii concurenti mai diversificati la nivel global.

Video