Judecatoria Chisinau a suspendat administrarea de catre CNPF a MOLDASIG

Avatar autor XPRIMM
Autor
Bianca CIOCOTISAN
Avatar
Bianca CIOCOTISAN
Redactor
Data articol
10.11.2020
Judecatoria Chisinau a dispus suspendarea executarii mai multor Hotarari ale Comisiei Nationale a Pietei Financiare cu privire la unele masuri fata de actionarii MOLDASIG si a instituit administrarea provizorie de catre doua companii de audit, conform unui document de decizie a instantei judecatoresti.
PROMO


Prin aceasta decizie a fost inlaturat de la conducere administratorul companiei Victor COADA, iar conform documentului, compania de audit Confidential Audit a fost desemnata sa preia functia de director executiv.

"Se instituie administrarea speciala provizorie ca organ executiv unipersonal al SA MOLDASIG prin desemnarea companiei de Audit SRL Condidential-Audit. Se inlatura administratorul SA MOLDASIG de la gestiunea societatii si se obliga sa transmita imediat stampila si actele de constituire a societatii administratorului provizoriu companiei de audit Confidential-Audit SRL", se precizeaza in document.

In plus potrivit aceleiasi surse, functia de Consiliu va fi preluata de ALTIMEEA, o alta companie de audit, care ar urma sa gestioneze si actiunile nou emise in numar de 450.100 cu o valoare nominala de 100 lei. "Se deleaga SRL ALTIMEEA pentru gestiunea actiunilor nou-emise in numar de 450.100 actiuni ordinare nominative cu valoare nominala de 100 lei, in valoare de 45,01 milioane lei a societatii MOLDASIG SA plasate in emisiunea a II-a", se mai arata in document.

Administratorul MOLDASIG asteapta aprobarea din partea CNPF.

Decizia de incheiere poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Chisinau, in termen de 15 zile.

Video