MOLDASIG face precizarii privind continuarea activitatii in urma deciziei CNPF

Data articol
01.08.2019
In legatura cu decizia Consiliului de Administratie al Comisiei Nationale a Pietei Financiare, publicata in Monitorul Oficial din 26 iulie 2019, referitor la administrarea speciala provizorie a "MOLDASIG" S.A. de catre autoritatea de supraveghere
PROMO
, Societatea face urmatoarele precizari:

• "MOLDASIG" S.A. isi desfasoara activitatea in stricta conformitate cu legislatia in vigoare a Republicii Moldova. Fiind unul din liderii pietei de asigurari, Societatea isi onoreaza toate obligatiile care decurg din politele de asigurare si continua sa lucreze in regim normal, fara restrictii, avand in vedere ca nu au fost aplicate masuri de limitare si/ sau suspendare a activitatii.
 
• In semestrul 1/2019 "MOLDASIG" S.A. a subscris un volum de prime de 109,5 mil. lei, ceea ce reprezinta sub 145 mii polițe si a achitat despagubiri in valoare de 37,4 mil lei. "MOLDASIG" S.A. isi confirma disponibilitatea de a-si focusa si pe viitor toate eforturile si resursele pentru mentinerea si consolidarea relatiilor reciproc avantajoase cu clientii sai.
 
• La 30.06.2019 Societatea dispune de active totale de peste 600,0 mil lei si inregistreaza o rata a solvabilitatii de cca 400%;
 
• Preluarea de catre Comisia Nationala a Pietei Financiare in gestiune nemijlocita a actiunilor suspendate si nou-emise ale "MOLDASIG" S.A. vizeaza modul transparent de vanzare a pachetului de actiuni in numar de 480 000 unitati (79,98%). Decizia CNPF nu tine nici intr-un mod de activitatea operaționala a "MOLDASIG" S.A. si nu influenteaza stabilitatea financiara si performantele Societatii.
Reamintim decizia Consiliului de Administratie al Comisiei Nationale a Pietei Financiare de a prelua controlul asupra companiei "MOLDASIG" SA. Potrivit unui comunicat de presa, Consiliul de Administratie a decis "preluarea de catre autoritatea de supraveghere in gestiune nemijlocita a actiunilor suspendate si nou-emise ale "MOLDASIG" SA in cuantum de 480.000 unitati (79,98%), ...prin exercitarea tuturor drepturilor si obligatiilor actionarului, si instituirea administrarii speciale provizorie a "MOLDASIG" SA.
Comisia face referire la cerintele Legii cu privire la asigurari corespunzator actionarilor semnificativi, beneficiarilor efectivi, participatiilor calificate.
Video