Moldova evita suspendarea din Carte Verde: Consiliul Birourilor a decis amanarea termenului pana la 1 aprilie 2016

Avatar autor XPRIMM
Autor
Olesea ADONEV
Avatar
Olesea ADONEV
Editor
Data articol
03.09.2015
Comitetul de Conducere al Consiliului Birourilor Carte Verde a hotarat amanarea termenului de suspendare a Moldovei din sistemul international pana la data de 1 aprilie 2016. Totodata, acesta a fost propus un plan de activitate, care va trebui indeplinit de catre membrii Biroului National al Asiguratorilor de Autovehicule (BNAA) in vederea evitarii ulterioare a suspendarii Moldovei din sistemul Carte Verde.
PROMO
Reaminitim ca la sfarsitul lunii mai 2015, in cadrul Adunarii Generale a Consiliului Birourilor Carte Verde a fost decisa suspendarea Moldovei din sistemul international Carte Verde incepand cu 1 octombrie a.c.

In vederea redresarii situatiei autoritatile de la Chisinau au intreprins o serie de masuri, printre care plata garantiei externe in valoare de 4,25 milioane euro catre Consiliul Birourilor de la Bruxelles, achitarea datoriilor existente pentru politele emise pentru Carte Verde, etc. Mai multe detalii pe acest subiect gasiti aici si aici

Nota red.: Moldova a mai trecut printr-o masura de suspendare din sistemul Carte Verde in anul 2002. Masura a fost anulata in 2003. In Moldova sunt 10 companii autorizate sa vanda polite Carte Verde, respectiv ACORD Grup, ASITO, DONARIS VIG, GRAWE CARAT Asigurari, MOLDASIG, MOLDCARGO, MOLDOVA-ASTROVAZ, KLASSIKA Asigurari, VICTORIA Asigurari si ASTERRA Grup.

Pentru a vizualiza rezultatele Carte Verde pentru S1 2015 - click aici!

Video