Piata ucraineana, deschisa investitorilor straini

Avatar autor XPRIMM
Autor
Oleg DORONCEANU
Avatar
Oleg DORONCEANU
Editor
Data articol
23.09.2010
Piata de asigurare din Ucraina este deschisa pentru intrarea capitalului strain, autoritatile de la Kiev adaptand o serie de masuri pentru facilitarea investitiilor in acest domeniu. Astfel, "in prezent nu exista restrictii pentru actionarii nerezidenti care doresc sa investeasca in societatile din Ucraina cat si pentru deschiderea unor sucursale", a precizat Alexandr ZALETOV, Vicepresedintele Consiliului Ligii Asiguratorilor din Ucraina (LIOU), in cadrul Forumului International de la Yalta.
PROMO
Acesta a mai precizat ca legislatia nationala in domeniul asigurarilor stipuleaza prevederi similare atat pentru societatile ucrainene, cat si pentru companiile nerezidente si filialele acestora, inclusiv pentru persoanele straine care ocupa functii de conducere in cadrul societatilor locale de profil.

In acest context, pana in 2013 vor fi ridicate restrictiile existente pentru infiintarea unor filiale directe a societatilor straine, fapt prevazut si in acordul de aderare al Ucrainei la Organizatia Mondiala a Comertului. In prezent, exista anumite conditii pentru infiintarea filialelor directe a investitorilor straini, care tin de existenta unui depozit de garantare in contul unei banci ucrainene, realizarea supravegherii acestuia in tara de inregistrare si necesitatea unui rating stabilit de catre autoritatile locale.

Amintim ca in primul semestru al anului in curs, in Ucraina erau inregistrate 107 companii de asigurare cu capital strain (23,7% din total societati de asigurare), dintre care 78 specializate pe segmentul de asigurari generale si 29 pe partea de life. In cadrul a 15 companii, cota capitalului strain reprezinta 100%.

Video