Raport asupra provocarilor juridice in asigurari si impactul lor global

Avatar autor XPRIMM
Autor
Mihaela CIRCU
Avatar
Mihaela CIRCU
Editor
Data articol
20.07.2021
A treia editie a raportului Global Insurance Law Connect RADAR ofera oportunitatea de a descoperi abordari diverse, provocari legate de domeniul reglementare si povesti de succes despre inovatii din diverse diferite piete, deosebit de interesante intr-o perioada atat de provocatoare ca cea prin care trece industria.
PROMO
Conform Raportului, pentru prima data, multe probleme pe care avocatii le-au raportat ca fiind critice - atacurile cibernetice, efectele schimberilor climatice si impactul pandemiei - sunt provocari globale. De asemenea, deosebit de importante pentru industrie sunt accelerarea digitalizarii marketingului, vanzarilor si proceselor legate de daune.

"Unul dintre multele lucruri pe care pandemia Covid-19 le-a adus in viata noastra sunt schimbarile in comportamentele sociale ale clientilor si formarea de noi obiceiuri de consum. Sectorul asigurarilor din Turcia se remodeleaza urmarind noile nevoi ale clientilor si isi continua cresterea", se arata in raport.

In noul context, apar si se dezvolta produse inovative. Aspecte noi, cum ar fi atacurile cibernetice, riscurile de intreruperii a activitatii si de pierdere a profiturilor starnesc preocuparea companiilor de asigurari. In legislatia turca, pana in prezent, nu exista nici o reglementare legata de asigurarea de tip cyber. Prin urmare, aceste polite au fost definite ca fiind contracte de asigurare bazate pe libertatea contractuala dintre asigurator si asigurator.

O alta inovatie este anularea dispozitiei "Conditii generale" din Legea traficului rutier. "Conform legislatiei turcesti, raspunderea companiilor de asigurari pentru despagubirile rezultate din accidente de circulatie este stabilita in principal in temeiul Legii traficului rutier si al Conditiilor generale de asigurare a circulatiei. Curtea Constitutionala a anulat dispozitia "Conditii generale "din Legea traficului rutier, astfel incat "Conditiile generale" nu vor mai fi aplicate pentru a determina despagubirile pentru incidentele de trafic. Ca urmare, rolul autoritatii autostrazii in determinarea sumei acoperite in asigurarea de circulatie a fost eliminat.

Raportul poate fi citit aici!

Video