Reprezentantii CNPF au efectuat o vizita de studiu la Autoritatea de Supraveghere Financiara din Romania

Autor
Andreea PETRACHE
Data articol
14.09.2022

O delegatie a Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF), condusa de presedintele autoritatii, Cornelia Cozlovschi, a efectuat o vizita de documentare la Bucuresti, pe data de 12 septembrie 2022, in cadrul careia s-a intalnit cu presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) din Romania, Nicu MARCU.

PROMO

Intrevederea cu colegii romani a avut ca obiectiv schimbul de experienta si preluarea celor mai bune practici europene in materie de mecanisme si instrumente menite sa impulsioneze dezvoltarea pietei de capital.

Pornind de la faptul ca Republica Moldova a primit statutul de tara candidata la Uniunea Europeana (UE), partile au analizat posibile cai de asistenta pentru ajustarea cadrului legal si armonizarea legislatiei nationale in domeniu cu cea a UE.

Programul vizitei gazduite de ASF Romania a inclus si discutii referitoare la procedura de supraveghere a entitatilor din perspectiva supravegherii bazate pe risc, conditiile de acces si operarea directa a companiilor de investitii, digitalizarea serviciilor, protectia drepturilor consumatorilor etc.

Totodata, reprezentantii CNPF au realizat un schimb de opinii privind platformele de tranzactionare si caile de atragere pe bursa a cererii si ofertei de capital.

Presedintele CNPF, Cornelia COZLOVSCHI, a remarcat nivelul inalt de cooperare dintre cele doua autoritati, exprimandu-si deschiderea pentru a intensifica in continuare relatiile de colaborare bilaterala pe diferite segmente de activitate.

Video