Se cauta asigurator pentru parcul auto al Senatului Romaniei

Avatar autor XPRIMM
Autor
Andreea RADU
Avatar
Andreea RADU
Redactor sef
Data articol
02.12.2021

Senatul Romaniei organizeaza, luna aceasta, o licitatie pentru a achizitiona servicii de asigurare a autovehiculelor din parcul central - RCA si CASCO fara fransiza, pe o perioada de 12 luni.

PROMO

Valoarea contractului este estimata intre 440.000 lei si 586.666 lei, conform anuntului de participare la licitatie publicat in SICAP.

Contractul va fi impartit in doua loturi:

  1. RCA - servicii de asigurare obligatorie de raspundere civila auto pentru pagube produse tertilor prin accidente de autovehicule, pentru 136 autovehicule. Valoarea estimata fara TVA: 90.000 - 120.000 lei.
  2. CASCO - servicii de asigurare facultativa pentru avarii, distrugere, furt si alte evenimente, pentru 135 de autovehicule. Valoarea estimata fara TVA: 350.000 - 466.666 lei.

Pentru lotul RCA se solicita obligatoriu asigurare in toate tarile membre ale UE si in toate tarile care au granita cu Romania.

Conform Caietului de sarcini, societatea de asigurare trebuie sa aiba acoperire in toata tara, respectiv sa aiba cel putin cate o reprezentanta, filiala sau agentie in fiecare resedinta de judet.

In ceea ce priveste CASCO, termenul de plata a despagubirilor va fi de 10 zile lucratoare de la primirea ultimului document necesar (deviz, factura, chitante etc.).

Constatarea si evaluarea pagubelor se va face de catre reprezentantii asiguratorului, impreuna cu cei ai Senatului. In cazurile in care, vinovat de producerea accidentului este conducatorul auto al unui alt autovehicul implicat in accident, plata despagubirilor se va face prin grija asiguratorului, chiar daca acesta nu administreaza asigurarea obligatorie RCA a soferului vinovat.

Asiguratorul nu va conditiona asiguratul de introducerea autoturismelor in unitati reparatoare agreate de acesta si nu va conditiona unitatea reparatoare de achizitionarea numai de piese de schimb din depozite agreate de asigurator producand in acest fel intarzierea reparatiei sau folosirea unor piese de schimb si materiale fara certificare RAR.

Ofertele vor fi intocmite fara fransiza la dauna totala si/sau partiala. In conditiile in care un potential ofertant va prezenta oferta cu fransiza, este descalificat.

Societatile de asigurare trebuie sa aiba acoperire in toata tara, respectiv sa aiba cel putin o reprezentanta, filiala sau agentie in fiecare resedinta de judet, pentru a permite decontarea directa si rapida intre asigurator si unitatile service. Pentru indeplinirea acestei conditii generale obligatorii, potentialii ofertanti vor prezenta o lista actualizata cu reprezentantele, filialele sau agentiile din fiecare resedinta de judet, precum si cu service-urile partenere din fiecare judet cu care au decontare directa. Asiguratul isi rezerva dreptul de a verifica eligibilitatea listei cu service-urile partenere.

Asiguratorul trebuie sa desemneze o persoana de contact ( si inlocuitorul acesteia in cazul in care lipseste) responsabila de derularea contractului, in conditii optime.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 6 decembrie 2021, ora 15:00.

Video