Turcia: Companiile de asigurari raspund rapid, in conditiile in care incendiile au afectat zone intregi din tara

Avatar autor XPRIMM
Autor
Cristian SUCA
Avatar
Cristian SUCA
Editor
Data articol
03.08.2021
Asociatia Asiguratorilor din Turcia (TSB) a anuntat ca va lua mai multe masuri pentru a atenua daunele provocate de incendiile recente care au afectat mai multe zone ale tarii, noteaza Middle East Insurance Review. Sursa citata arata ca TSB a convocat o intrunire de urgenta, pentru a stabili pasii urmatori in acest sens.

Citand Insurance Gazette, Middle East Insurance Review subliniaza ca, in urma intrunirii TSB, au fost luate urmatoarele decizii:
  • Urmare a examinarilor efectuate de companiile de asigurari cu privire la datele despre vehiculele deteriorate si locuintele primite de la administratiile locale, procesul de despagubire urmeaza a fi accelerat pentru vehiculele si locuintele asigurate.
  • Avand in vedere situatia extraordinara, asiguratii vor avea nevoie de documentatie minima pentru a beneficia cat mai rapid de despagubire.
  • Asiguratorii vor achita in avans o parte din daunele acoperite prin politele de asigurare, in timp ce vor desfasura in continuare procedurile de evaluare a daunelor.
  • Mai multe companii de asigurari si-au luat angajamentul de a participa la o campanie de plantare de copaci, care va fi lansata dupa stingerea incendiilor.
Middle East Insurance Review arata ca, potrivit lui Bekir PAKDEMIRLI - Ministrul Agriculturii si Silviculturii -, incendiile au afectat cel putin 32 de provincii, mii de localnici fiind evacuati din calea incendiilor. Sursa citata sustine ca, in momentul de fata, autoritatile investigheaza cauzele care au stat la baza incendiilor, dar nu exclud, pentru moment, incendierea.

Pe de alta parte, expertii spun ca un impact semnificativ l-a avut cresterea dramatica a temperaturilor din ultima periada. Incendiile de vegetatie sunt frecvente in sudul Turciei in timpul verii, dar autoritatile spun ca incendiile recente au afectat mai multe zone decat in trecut. Incendii de vegetatie au fost sesizate nu doar in Turcia, ci si in Italia si Grecia, pe fondul temperaturilor extreme din ultimele zile.

Agentia de presa Anadolu noteaza ca, luni, 2 august 2021, Ministerul Agriculturii si Silviculturii din Turcia a anuntat ca 125 din 132 de incendii forestiere erau sub control. De asemenea, Anadolu mai arata ca, in urma incendiilor care au izbucnit in data de 28 iulie 2021, cel putin 8 persoane si-au pierdut viata, iar sute de oameni au fost raniti.

Video