VICTORIA Asigurari si ASITO ar putea fuziona - procesul poate dura intre 3-6 luni

Avatar autor XPRIMM
Autor
Olesea ADONEV
Avatar
Olesea ADONEV
Editor
Data articol
25.03.2015
Compania VICTORIA Asigurari (locul 11 pe piata de profil) examineaza posibilitatea de fuziune cu ASITO (cea de a doua companie pe piata de asigurari) pentru extinderea retelei proprii de vanzari si consolidarea stabilitatii financiare, potrivit declaratiilor lui Vitalie BANARU, Director General la VICTORIA Asigurari pentru portalul specializat www.xprimm.md. In cazul fuzionarii companiior, VICTORIA Asigurari va ocupa pozitia a doua in clasamentul companiilor de asigurare (dupa MOLDASIG) cu o cota de piata de aproape 19%.
PROMO
"In cadrul sedintei Consiliului VICTORIA Asigurari am fost abilitati sa examinam modalitatea de fuzionare cu ASITO. Este prima operatiune de acest gen pe piata de asigurari din Moldova si una dificila, astfel incat intregul proces ar putea dura pana la 6 luni", precizeaza Vitalie BANARU. In cazul in care operatiunea se va realiza cu succes VICTORIA Asigurari va prelua intregul portofoliu al ASITO dar si obligatiile de plata ale celei din urma. De asemenea, "va fi nevoie si de o recapitalizare a companiei VICTORIA Asigurari pentru a corespunde cerintelor legale de solvabilitate dupa fuzionarea cu ASITO", conchide Vitalie BANARU. Vorbind de planurile companiei pentru perioada imediat urmatoare, acesta a precizat ca "ne dorim sa ajungem lideri de piata in urmatorii 2 ani si sa ne consolidam pozitia detinuta".

Amintim ca de curand, potrivit informatiilor din presa, ASITO si-a instrainat o parte din activele detinute, inclusiv sediul central al companiei (in acest sens obtinand acordul autoritatii de supraveghere) si mai multe oficii teritoriale.

ASITO a incheiat anul 2014 cu subscrieri de 10 milioane euro, in scadere cu 12,4% comparativ cu anul precedent (in moneda europeana), si a platit daune de 2,28 milioane euro, fata de 4 milioane euro in 2013.

De cealalta parte, VICTORIA Asigurari a inregistrat subscrieri de 2,19 milioane euro in anul precedent, in crestere cu aproximativ 5% fata de 2013, in timp ce daunele achitate s-au ridicat la 750.000 euro in 2014, fata de 1,06 milioane euro in 2013.

Mai multe informatii despre rezultatele companiilor de asigurare in 2014 sunt disponibile aici.

Pentru a vizualiza rezultatele pietei de asigurare pentru 2014 - click aici!

Video