VIDEO: Ora de Risc - Pandemia genereaza o accelerare a preocuparilor consumatorilor pentru asigurarile de viata si de sanatate

Avatar autor XPRIMM
Autor
Andreea RADU
Avatar
Andreea RADU
Redactor sef
Data articol
08.04.2021
In cea mai recenta emisiune Ora de Risc by XPRIMM, de la RFI Romania, reprezentantii companiei SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare - Nicolae TROFIN, Membru al Directoratului si Marius HERAN, National Brokers Director - ne-au vorbit despre protectia consumatorilor prin asigurarile de viata si de sanatate, preocuparile clientilor, obiectivele societatii, si nu numai.
PROMO
"Populatia Romaniei continua sa fie extrem de vulnerabila in fata riscurilor, se arata intr-un studiu publicat recent de UNSAR. Conform acestuia, pentru multe familii din tara noastra, producerea unui eveniment neprevazut (deces, accident, imbolnavire) ar duce la o scadere puternica a nivelului de trai", a prezentat Andreea RADU, Redactor Sef, Publicatiile XPRIMM.

"Deficitul de protectie al romanilor in fata riscurilor a crescut cu 14% si se situa, in 2019 - cel mai recent an pentru care exista date statistice disponibile - la o valoare de 123 miliarde euro. Deficitul de protectie exprima diferenta intre resursele financiare necesare si cele disponibile la un moment dat intr-o familie pentru a mentine standardul de viata al acesteia in cazul producerii unui eveniment neprevazut, precum un deces, un accident, o imbolnavire etc.", a adaugat ea.In ultimul an ne-am gandit mai mult la viata si la protectianoastra. Cum vedeti necesitatea asigurarilor de viata in acest context?

"Uitandu-ma la nivel european constat ca 60% din piata asigurarilor, din pietele mature din Europa, este reprezentata de asigurarile de viata, in timp ce la noi in tara avem o pondere de 19%. E clar ca, pornind de la ceea ce a spus si Andreea mai devreme, avem un deficit pe zona aceasta al asigurarilor de viata si un deficit de protectie pentru consumatori. Ceea ce constatam in momentul de fata este ca pandemia genereaza o accelerare a preocuparilor consumatorilor pentru asigurarile de viata, deci e clar ca clientii nostri vor fi din ce in ce mai interesati sa isi faca o asigurare de viata. Noi, ca si companie, sprijinim acest demers pentru ca tocmai ce am lansat o asigurare de viata cu componenta investitionala", a declarat Nicolae TROFIN.

Ati trecut de la asigurari de sanatatesi la asigurari de viata. Cum a fost primita aceasta noua asigurare de catreclienti?

Referitor la subiectul emisiunii "Viata sau sanatatea - ce iti asiguri mai intai?", Nicolae TROFIN a precizat ca, de fapt, raspunsul ar fi "Asigurari de viata si asigurari de sanatate".

"Asigurarea noastra de viata cu componenta investitionala a fost primita bine si in momentul de fata suntem in curs de implementare a acestei asigurari. Clientii o primesc cu mare drag, cu mare entuziasm si la fel si brokerii nostri, pentru ca in momentul de fata canalul principal de promovare al acestui tip de asigurare pe care SIGNAL IDUNA l-a lansat este prin intermediul brokerilor. Clientii pot sa vada beneficiile pe care aceasta asigurare le are. Astfel, sunt asigurati din punct de vedere deces, sunt asigurati din punct de vedere invaliditate, ma gandesc acum si la arsuri, la lucruri grave. Deci, componenta de asigurare este bifata si avem o componenta iarasi foarte importanta, de investitie", a raspuns oficialul asiguratorului.

El a mai precizat ca mai toate categoriile sociale isi pot permite o astfel de asigurare, aceasta fiind dedicata tuturor persoanelor, de la 1 an pana la 101 ani.

Marius HERAN a explicat ca "101 Invest" este primul produs de asigurare de viata componenta institutionala 100% digitala, distributia fiind realizata prin intermediul partenerilor.

Conform acestuia, clientii au la dispozitie 9 acoperiri suplimentare care se pot adauga la polita de baza, printre care deces ca urmare a unui accident, repatriere in caz de deces ca urmare a unui accident, suspendare de la plata a primelor, invaliditate temporara ca urmare a unui accident, arsuri ca urmare a unui accident, fracturi ca urmare a unui accident.

Romanii au fost mai preocupati anul trecut de sanatatea lor. Cum apreciati dezvoltarea asigurarilor de sanatate din Romania, acopera ele nevoile si cerintele consumatorilor?

"2020 a fost un an cu totul si cu totul atipic, in care toti consumatorii au inceput sa se adapteze la noul context. Observam ca atunci cand vrem sa accesam serviciile medicale, ele pot fi accesate cu dificultate in anumite spitale care au devenit spitale Covid in zona publica si atunci asigurarile de sanatate au venit sa sprijine sistemul public de sanatate si, practic, orice persoana care are o asigurare de sanatate prin intermediul nostru poate beneficia de asistenta medicala in zona spitalelor private. Este foarte important ca necesitatea medicala sa fie tratata la timp si de aceea este foarte important ca romanii sa beneficieze de asigurari de sanatate", a afirmat Nicolae TROFIN.

"Interesul creste atat pe zona de asigurari de sanatate de tip corporate, deci angajatorii sunt interesati din ce in ce mai mult sa isi asigure din punct de vedere al sanatatii angajatii, iar aici observam o schimbare in piata si la nivelul persoanelor fizice - avem cazuri de clienti care sunt asigurati la angajatorul lor si pe langa asigurarea pe care le ofera angajatorul vin sa suplimenteze, sa se asigure si pentru o serie de boli grave precum cancerul. Asta este un lucru pe care l-am observat ca si trend in ultimele 6 luni. (...) Eu consider ca asigurarile de sanatate se vor dezvolta din ce in ce mai mult", a adaugat el.

"In urmatorii cinci ani vom asista la o revolutie a asigurarilor de sanatate", a subliniat oficialul SIGNAL IDUNA.

Referitor la obiectivele companiei, reprezentantii SIGNAL IDUNA au spus: "Clientii sunt cel mai important lucru pe care noi il urmarim si gradul de satisfactie a lor. Ca sa ajungem la un grad mare de satisfactie al clientilor, sa le putem oferi asigurarile noastre de sanatate si de viata, noi avem cateva directii strategice carora le-am acordat o importanta deosebita. Alaturi de partenerii nostri de distributie, brokerii, vom continua sa dezvoltam oferta noastra de asigurari de sanatate la nivelul angajatorilor si la nivelul persoanelor fizice. Zona de retail devine la fel de prioritara ca si partea de corporate. In momentul de fata, alaturi de partenerii de distributie, dorim sa venim in sprijinul clientilor din ce in ce mai mult. De asemenea, aceste noi produse de tipul asigurarilor de viata cu compunenta investitionala sunt foarte importante pentru clientii nostri. Am primit feedbackuri bune din partea partenerilor de distributie si al clientilor si vom continua sa punem resursele noastre in diversificarea produselor. Ca sa concluzionez si sa iti raspund la intrebarea ta de la inceput, asigurarea de sanatate fara asigurare de viata si asigurare de viata fara asigurare de sanatate nu se poate".

Mai multe declaratiiputeti asculta in video-ul de mai sus!

Va invitam sa nu pierdeti niciuna dintre editiile emisiunii "Ora de Risc", difuzata in fiecare marti, de la 17.30, si sambata, de la ora 10.10, la RFI Romania. Ea poate fi ascultata LIVE pe www.rfi.ro sau pe undele RFI: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm. Emisiunea poate fi ascultata si in format podcast (cautati RFI Romania / Ora de risc).

Emisiunea "Ora de risc" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Indragita emisiune a debutat in urma cu peste 9 ani, fiind realizata de XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM.

Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

De asemenea, pentru a urmari toate dezbaterile si interviurile, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM!

Video