VIDEO: Christine WUHRER, VVO: Dezvoltarea asigurarilor de viata in Moldova si combaterea fraudei - cheia succesului

Avatar autor XPRIMM
Autor
Vlad BOLDIJAR
Avatar
Vlad BOLDIJAR
Editor
Data articol
24.06.2011
Piata de asigurare din Republica Moldova are un potential imens de crestere si dezvoltare, pe fondul aplicarii noului cadru legislativ si al indicatorilor specifici in continua crestere (densitatea asigurarilor sau gradul de penetrare a pietei in PIB), conform Christinei WUHRER, Legal and International Affairs, Asociatia Asiguratorilor din Austria - VVO.Potrivit acesteia, oportunitatile de crestere pentru piata sunt date de "combaterea fenomenului de frauda in asigurari, precum si de dezvoltarea business-ului realizat de asiguratori pe segmentul de asigurari de viata, prin acordarea de stimulente fiscale".

In acelasi timp, "pentru Asociatia Asiguratorilor din Austria, cooperarea cu autoritatile de supraveghere si cu asociatiile de profil din alte tari sunt importante pe fondul activitatii intense a companiilor austriece in alte tari, in special in cele din Estul Europei", a completat Christine WUHRER, intr-un interviu acordat XPRIMM TV.

In scopul schimbului de experienta, in luna martie a acestui an, o delegatie a CNPF a efectuat o vizita de lucru la Viena la sediul VVO: "Am dezbatut subiecte importante pentru piata de asigurari din Moldova, precum parteneriatele publice private, situatia asigurarilor private de sanatate, a celor RCA si a celor agricole. Aceasta cooperare dintre VVO si CNPF va continua si pe viitor", a adaugat Christine WUHRER.

Numarul companiilor de asigurare care au sediul central in Austria se ridica la cinci. Acestea sunt active in 23 de tari, in special din Estul Europei, avand mai bine de 100 de subsidiare.

Video