Zeci de fosti jucatori de fotbal american din NFL, acuzati ca au depus cereri false de despagubire prin asigurare

Avatar autor XPRIMM
Autor
Cristian SUCA
Avatar
Cristian SUCA
Editor
Data articol
11.05.2021
Zeci de fosti jucatori profesionisti de fotbal American din NFL (National Football League) au depus cereri false de despagubire prin asigurare in ultimii ani, dar nu toti au fost acuzati in cadrul acestui dosar, arata insurancenewsnet.com.
PROMO

Ancheta a dus la acuzarea - in instanta federala din Lexington -, a 17 fosti jucatori NFL, insa Cigna, compania de asigurari afectata, a identificat, in total, 77 de fosti jucatori NFL care au depus cereri frauduloase pentru echipamente medicale, incepand cu 2017.Informatiile apar intr-un memorandum de condamnare in dosarul impotriva lui Carlos ROGERS, legitimat la Auburn University, inainte de a petrece 10 ani in NFL ca fundas, la echipe din Washington, Oakland si San Francisco. Carlos ROGERS a fost condamnat, pe langa ziua petrecuta in detentie, la 6 luni de detentie la domiciliu si la plata a 10.000 de dolari. Initial, pedeapsa pentru fostul fotbalist prevedea 12 - 18 luni de inchisoare cu executare, dar instanta a tinut cont de apelul avocatului, Thomas C. LYONS.

Procurorii i-au acuzat pe Carlos ROGERS si alti 14 fosti fotbalisti NFL ca ar fi fraudat schema "the Gene Upshaw NFL Player Health Reimbursement Account Plan", plan care prevede pana la 350.000 de dolari pentru fiecare fost jucator NFL pentru cheltuieli medicale neacoperite prin asigurare. Procurorii au acuzat ca fostii jucatori NFL cereau rambursarea sumelor achitate pentru echipamente medicale scumpe, pe care, in realitate, nu le cumparau sau nu le primeau.

The U.S. Department of Justice sustine ca, in aceasta ancheta, au fost implicate si 20 de birouri FBI din SUA. Avocatul Thomas C. LYONS a declarat ca, din cate se pare, prima cerere frauduloasa a fost depusa in iunie 2017, de catre un fost jucator, identificat doar ca J.D., insa aceste initiale nu se potrivesc cu nici unul dintre fostii jucatori acuzati public pana in prezent.

Potrivit anchetatorilor, au existat mai multe modalitati prin care fosti jucatori NFL au incercat sa fraudeze compania de asigurari. De exemplu, un fost jucator le-a spus anchetatorilor ca John EUBANKS a postat un mesaj pe o retea sociala, in tentativa sa de a cauta fosti jucatori NFL dornici sa fraudeze schema "the Gene Upshaw NFL Player Health Reimbursement Account Plan". John EUBANKS a fost acuzat in acest caz si a pledat vinovat.

Potrivit memorandumului, a existat si un grup de 40 - 50 de fosti jucatori NFL implicati constant in discutii cu privire la fraudarea planului de asigurare. Pana in 2018, s-au dezvoltat doua scheme pentru depunerea de cereri frauduloase, conduse de 2 fosti jucatori diferiti. Persoanele aflate la conducerea acestor grupuri primeau recompense de la alti fosti jucatori NFL, pentru depunerea de cereri false in numele acestora, iar cererile erau insotite de chitante si alte documente false.

Avocatul Thomas C. LYONS a precizat, in memorandumul clientului sau, ca cel putin 60 de fosti jucatori NFL au primit rambursari mari - de multe ori, 40.000 USD sau mai mult pentru o singura cerere -, pentru echipamente pe care nu le-au cumparat cu adevarat sau pe care nu se asteptau sa le primeasca. Insa, doar cativa fosti jucatori NFL au fost acuzati in acest caz.

Celor mai multi li s-a permis sa returneze banii incasati. Altii - unii dintre cei care l-au platit pe Correll BUCKHALTER pentru a depune cereri false in numele lor -, nici macar nu au fost siliti sa ramburseze sumele primite. Mai degraba, au fost obligati sa plateasca impozite pentru sumele pe care le primeau "pentru echipamente pe care nu le-au primit niciodata, autorizate de medici pe care nu i-au vazut niciodata", dupa cum arata Thomas C. LYONS.

Potrivit sursei citate, The U.S. Department of Justice a refuzat sa comenteze motivul pentru care unii fosti jucatori NFL au fost acuzati in acest caz, iar altii - nu. Dintre fostii jucatori NFL acuzati, doar 12 au pledat vinovat, dar Carlos ROGERS este abia cel de-al doilea care sa fi fost condamnat in acest caz. Inaintea sa, Ceandris BROWN a fost condamnat la un 1 si o zi de inchisoare cu executare si restituirea a 84.777 USD.

Pe langa ROGERS, BUCKHALTER, EUBANKS si BROWN, au mai pledat vinovat: James BUTLER, Fredrick BENNETT, Etric PRUITT, Antwan ODOM, Anthony MONTGOMERY, Darrell REID, Joe HORN si Donald CALDWELL. Cel din urma a fost ucis intr-o tentativa aparenta de jaf, inainte de a fi condamnat. Potrivit instantei, alti fost jucatori NFL acuzati in acest caz isi vor afla pedeapsa in octombrie, in vreme ce altii vor fi audiati abia in luna august.

Video